Nieuwe elektriciteitsaansluiting aanvragen

Zit er in uw bedrijfspand nog geen grootverbruik elektriciteitsaansluiting? Lees hoe u zo'n nieuwe aansluiting aanvraagt en waar u rekening mee moet houden.
Luchtfoto van windmolens bij elektriciteitsstation Ruigoord in Noord-Holland

Elektriciteitsaansluiting bepalen 

Er zijn verschillende categorieën grootverbruik aansluitingen. Welke aansluiting u nodig heeft hangt af van uw situatie en wensen. Wij raden u aan om een erkende installateur in te schakelen bij het aanvragen van uw aansluiting. Samen met uw installateur kunt u bepalen u welke aansluiting u nodig heeft.

Vind een erkend installateur

Van aanvraag tot elektriciteitsaansluiting

Het stappenplan geeft u inzicht in wat er komt kijken bij een nieuwe elektriciteitsaansluiting. U ziet wat u zelf moet regelen en wat wij voor u doen.

Levertijd

Op dit moment zijn de levertijden voor een elektriciteitsaansluiting gemiddeld bijna 2 jaar. Deze levertijd hangt af van uw regio. In sommige regio's is er beperkte capaciteit op het elektriciteitsnet. Dan komt u op de wachtlijst.

Lees waarom onze levertijden onder druk staan

Laat ons uw plannen weten

Hoe eerder wij op de hoogte zijn van uw plannen, hoe meer ruimte er is voor de juiste afstemming. Weet u bijvoorbeeld een jaar van tevoren al wat uw plannen zijn? Vraag dan direct een aansluiting aan.

Let op: Een aanvraag is nog geen reservering op het elektriciteitsnet. 
Pas nadat we de ondertekende aansluit- en transportovereenkomst (ATO) en het opdrachtformulier van u hebben ontvangen, kunnen we de voor u beschikbare capaciteit of uw plaats op onze wachtlijst reserveren.    

Kosten en tarieven

De kosten bestaan uit eenmalige en maandelijkse kosten. U betaalt de eenmalige kosten voor de aanleg van uw nieuwe aansluiting. Daarnaast betaalt u maandelijkse kosten voor de levering van elektriciteit en het onderhoud van het net.

Bekijk de eenmalige kosten
Bekijk de maandelijkse kosten