Energietransitie in het nieuws

Energietransitie in het nieuws

Nederland wil uiterlijk in 2050 CO2-neutraal zijn. Daarom stoppen we met het gebruik van aardgas en gaan we over op duurzame energie. Beter voor het milieu en het helpt de opwarming van de aarde tegengaan. Liander zorgt ervoor dat nieuwe warmteoplossingen passen binnen het bestaande energienetwerk. Zodat duurzame energie voor iedereen beschikbaar en betaalbaar blijft. Desondanks zijn er natuurlijk ook af en toe kritische geluiden en komen we wel eens voorbij in de media. Heeft u er wat van gehoord of gezien en vraagt u zich af wat dat ook al weer was? Lees er alles over op deze pagina.

Aardgasloze nieuwbouw blijft stijgen

Van alle aanvragen, nieuwbouwwoningen en renovaties, is 77% een aansluiting zonder aardgas.

Van gas los - Radar extra documentaire

Antoinette Hertsenberg praat in dit Radar Extra-tweeluik met wetenschappers die uitleggen waarom het niet vijf voor twaalf is maar vijf over twaalf.

Onderzoek naar inzet waterstofgas

We zien een potentievolle rol van waterstofgas in de energietransitie. Er is nog weinig praktijkervaring met de distributie van waterstofgas door aardgasleidingen.

Investeringsplan Liander

In deze investeringsplannen beschrijft Liander de uitbreidings- en vervangingsinvesteringen in de netten.

Zonnepanelen en de slimme meter

Er wordt in de media en online veel gesproken over zonnepanelen en de slimme meter. Tijd om wat fabels de wereld uit te helpen.

Gelders Energieakkoord: Wijk vd toekomst

Nijmegen is in 2017 door de Europese Commissie verkozen tot European Green Capital 2018 en daarmee een jaar lang de duurzame hoofdstad van Europa.