Energietransitie

Energietransitie

Wat betekent de energietransitie voor u? Wat kunt u zelf doen en waarvoor kunt u bij ons terecht? U kunt stappen nemen door uw huis goed te isoleren en bijvoorbeeld zelf stroom op te wekken. Of door elektrisch te gaan rijden of koken. Hoe kunt u aardgasloos wonen? Hieronder vindt u uitleg over de stappen die uzelf kunt zetten. En de mogelijkheden die u heeft.

Op naar duurzame energie 

Nederland wil uiterlijk in 2050 CO2-neutraal zijn. Daarom stoppen we met het gebruik van aardgas en gaan we over op duurzame energie. Beter voor het milieu en het helpt de opwarming van de aarde tegengaan. Liander zorgt ervoor dat nieuwe warmteoplossingen passen binnen het bestaande energienetwerk. Zodat duurzame energie voor iedereen beschikbaar en betaalbaar blijft. Bekijk de energietransitie folder.

Zonnepanelen

Duurzaam opwekken met zonnepanelen. Lees alles over aanmelden van uw zonnepanelen en terugleveren.

Elektrisch koken

Gaat u voor koken op inductie of keramisch. Check de zwaarte van uw aansluiting.

Laadpalen elektrisch rijden

Wilt u een eigen laadpaal op uw aansluiting of gaat u voor een laadpaal in uw buurt?

Aardgasloos wonen

Wat betekent de energietransitie voor u? Lees alles over de rol van Liander, de gemeente en uw persoonlijke rol.

Ga mee met de stroom vooruit

De energietransitie is in volle gang. We gaan van gas naar groen. Van ketel naar pomp. Van tanken naar thuis. We gebruiken steeds meer stroom en wekken zelf op. Ons energienet is ruim 100 jaar oud en nog altijd betrouwbaar en veilig. Toch vraagt het anders gebruiken van energie om een update van ons net. Zo staan we voor de grootste verbouwing ooit. 

Wilt u weten wat de warmtetransitie voor u inhoudt als: