Een geschikte aansluiting na verbouwen

Aansluiting voor verbouwing

Als u gaat verbouwen zijn er waarschijnlijk veranderingen in uw energieverbruik. Misschien gaat u minder of geen gas meer gebruiken. Of gaat uw stroomverbruik omhoog door de aanschaf van een nieuw apparaat. Het is daarom belangrijk om bij een verbouwing te kijken naar uw aansluiting(en) en meter(s). 

Overstappen op duurzame energie

Steeds meer mensen kiezen voor duurzame vormen van energie. Bijvoorbeeld bij het verwarmen van een woning of bij het koken. Wanneer u gaat verbouwen staat u voor deze keuzes. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen om volledig van het gas af te gaan of in de toekomst elektrisch te gaan koken. Dat is beter voor het milieu. En het helpt de opwarming van de aarde tegen te gaan. Hierdoor heeft u misschien een wijziging of verwijdering van uw aansluiting(en) nodig. Een erkend installateur kan u advies geven. 

Is uw aansluiting geschikt na uw verbouwing?

Als u elektrisch gaat koken, elektrisch gaat rijden of zonnepanelen aanschaft moet uw aansluiting zwaar genoeg zijn. Uw aansluiting moet voldoende vermogen hebben.

Bekijk uw aansluiting en meter in Mijn Liander.

Wat kost stopzetten van uw gasaansluiting?

De kosten van het stopzetten van uw gasaansluiting hangen af van hoe u woont. En of de aansluiting met spoed weg moet. Laat u adviseren door een erkend installateur.  

Hoe vraag ik een verwijdering aan?

U vraagt een verwijdering aan via mijnaansluiting.nl. Laat u altijd adviseren door een erkend installateur

Wie regelt wat?

  • Voor advies over de zwaarte van uw aansluiting kunt u terecht bij een erkend installateur.
  • U bent in sommige gevallen zelf verplicht om uw meterkast voor te bereiden op de verzwaring, zoals de groepenkast en de aardlekschakelaar. 
  • Een erkend installateur kan de voorbereidende werkzaamheden aan de meterkast voor u uitvoeren. 
  • Liander is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de verzwaring van uw aansluiting na uw aanvraag. Meestal vragen we hier een aannemer voor. 
  • Wilt u uw gasaansluiting tijdelijk afsluiten of verwijderen? Vraag dan ook advies aan een erkend installateur. Misschien moet dan uw elektriciteitsaansluiting juist verzwaard worden.