Werkzaamheden Liander doortrekken A15

Werkzaamheden doortrekken A15

In het project ViA15 gaat Rijkswaterstaat de A15 12 km doortrekken en aansluiten op de A12. Zo ontstaat een rechtstreekse verbinding tussen de Rotterdamse haven en Duitsland. Liander voert voor de realisatie van dit nieuwe stuk van de A15 verschillende werkzaamheden uit. Hieronder leest u welke werkzaamheden wij waar en wanneer uitvoeren.

Fase Soort werkzaamheden Start werkzaamheden Verwachte einddatum werkzaamheden
Fase 1: Voorbereidende werkzaamheden verbreden en doortrekken A15 Verleggen elektriciteitskabels en gasleidingen  Mei 2019 Eind september 2019
Fase 2: Werkzaamheden tijdens verbreden en doortrekken A15 Verleggen elektriciteitskabels en gasleidingen  2020 Nog niet bekend

 

Planning werkzaamheden verbreden en doortrekken A15

Onze werkzaamheden voor het verbreden en doortrekken van de A15 bestaat uit twee fases: In fase 1 voeren wij werkzaamheden uit ter voorbereiding van het doortrekken van de A15. In fase 2 voeren wij werkzaamheden uit tijdens het verbreden en doortrekken zelf. 

Fase 1: Voorbereidende werkzaamheden verbreden en doortrekken A15

Van mei tot september 2019 voert Liander op verzoek van Rijkswaterstaat verschillende werkzaamheden uit op voorbereiding van de realisatie van de nieuwe A15. We verleggen elektriciteitskabels en gasleidingen. In de tabel en het kaartje hieronder ziet u waar wij wanneer aan het werk zijn. Onze aannemers Van Gelder en Firma A. Hak voeren de werkzaamheden uit. 

Locatie Planning Stand van zaken
Angeren, Lodderhoeksestraat Begin mei 2019 - eind juni 2019 In uitvoering

PDF icon Informatiebrief.pdf

Angeren, Kraainestraat/Kampsestraat Begin mei 2019 - eind juni 2019 Gereed

PDF icon Informatiebrief.pdf

Nijmegen, Griftdijk Begin mei 2019 - eind mei 2019 Afgerond
Nijmegen, Groothandelsweg Half juni - eind juli 2019 In uitvoering
Bemmel, De Plak Begin september 2019 - begin november 2019 In voorbereiding
Groessen, Leuvensestraat/Kerkakkers 19 augustus 2019 - begin oktober 2019 In uitvoering

PDF icon Informatiebrief.pdf

 

Werkzaamheden Liander voor aansluiten A15

Fase 2: Werkzaamheden tijdens verbreden en doortrekken A15

In 2020 start Rijkswaterstaat met de daadwerkelijke realisatie van de nieuwe A15. Tijdens deze realisatie gaat Liander de noodzakelijke elektriciteitskabels en gasleidingen verleggen. Dit doen we in nauw overleg met de aannemer van Rijkswaterstaat. We stemmen onze werkzaamheden onderling af en waar het kan combineren we werkzaamheden. 

Op dit moment hebben wij nog geen exacte planning van de werkzaamheden. Zodra de planning gereed is, delen we die op deze pagina.

Werkzaamheden Liander verbreden A12

Liander voert ook werkzaamheden uit voor het verbreden van de A12. Lees hier waar en wanneer deze werkzaamheden plaatsvinden. 

Meer weten over het project ViA15? Bekijk de veelgestelde vragen.