Actuele knelpunten en oplossingen in West-Friesland

Verdeelstation
Plaats(en)
Oorzaak, oplossingen en einddatum
Meer informatie
EnkhuizenEnkhuizen, Oosterdijk, Venhuizen

Door spannings- en capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Enkhuizen. Dit geldt voor zowel verbruik als teruglevering van elektriciteit. 

We lossen dit op door het verzwaren en uitbreiden van het distributienet, het realiseren van een nieuw station en het uitbreiden van de stationscapaciteit. Naar verwachting ronden we de werkzaamheden gefaseerd tussen het eerste kwartaal van 2026 en het vierde kwartaal van 2030 af. 

Vooraankondiging en onderzoeksrapport
HoogwoudHoogwoud, Winkel, Abbekerk, Benningbroek, Sijbekarspel, Lambertschaag

Door spannings- en capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle nieuwe aanvragen voor verbruik en teruglevering, op verdeelstation Hoogwoud.

We lossen dit op door het verzwaren en uitbreiden van het distributienet. We breiden de kabelcapaciteit in het net uit. Naar verwachting ronden we dit gefaseerd tussen 2025 en eind 2026 af.

Vooraankondiging en onderzoeksrapport 
Hoorn GeldelozewegHoorn, Avenhorn, De Goorn

Door spannings- en capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Hoorn Geldelozeweg. Dit geldt voor zowel verbruik als teruglevering van elektriciteit.

We lossen dit op door het verzwaren en uitbreiden van het distributienet. We breiden de kabelcapaciteit in het net uit. Daarnaast wordt de capaciteit van het station uitgebreid. Naar verwachting ronden we dit gefaseerd tussen 2024 en het vierde kwartaal van 2028 af.

Vooraankondiging en onderzoeksrapport
Hoorn HolenwegHoorn

Door spannings- en capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Hoorn Holenweg. Dit geldt voor zowel verbruik als teruglevering van elektriciteit.

We lossen dit op door het uitbreiden van de stationscapaciteit en het verzwaren en uitbreiden van het distributienet. Naar verwachting ronden we dit gefaseerd tussen het vierde kwartaal van 2026 en het vierde kwartaal van 2028 af.  

Vooraankondiging en onderzoeksrapport
MedemblikMedemblik, Wieringerwerf, Den Oever, Middenmeer, Kreileroord, Abbekerk

Door capaciteits- en spanningsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op het verdeelstation Medemblik, inclusief een aantal velden. Dit geldt voor zowel verbruik als teruglevering van elektriciteit.

In deze regio zullen wij werkzaamheden uitvoeren om het elektriciteitsnet te versterken. We lossen dit op door het distributienet te verzwaren en uit te breiden. Naar verwachting ronden we deze werkzaamheden gefaseerd tussen eind 2025 en eind 2028 af.

Vooraankondiging en onderzoeksrapport
WervershoofOnderdijk, Wervershoof, Bangert, Kerkbuurt, Andijk, Bovenkarspel

Door spannings- en capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Wervershoof. Dit geldt voor zowel verbruik als teruglevering van elektriciteit.

We lossen dit op door het verzwaren en uitbreiden van het distributienet. Daarnaast vergroten wij de kabelcapaciteit van het distributienet in de omgeving. Naar verwachting ronden we dit gefaseerd tussen het tweede kwartaal van 2025 en het vierde kwartaal van 2026 af.

Vooraankondiging en onderzoeksrapport
WestwoudWervershoof, Hoogkarspel, Lutjebroek, Zwaagdijk-Oost

Door spannings- en capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Westwoud. Dit geldt voor verbruik en teruglevering van elektriciteit.

We lossen dit op door het verzwaren en uitbreiden van het distributienet en het aanpassen van de netstructuur. Ook breiden we de stationscapaciteit uit. Naar verwachting ronden we dit tussen het tweede kwartaal van 2025 en het vierde kwartaal van 2028 af.

Vooraankondiging en onderzoeksrapport