Actuele knelpunten en oplossingen in Kop van Noord-Holland

Verdeelstation
Plaats(en)
Oorzaak, oplossingen en einddatum
Meer informatie
Anna PaulownaAnna Paulowna, Breezand, ’t Zand, Callantsoog, Julianadorp

Door spannings- en capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op meerdere velden van verdeelstation Anna Paulowna. Dit geldt voor zowel verbruik als teruglevering van elektriciteit. 

We lossen dit op door het realiseren van een nieuw station en het verzwaren en uitbreiden van het distributienet. 
Naar verwachting ronden we deze werkzaamheden af tussen het eerste kwartaal van 2023 en het derde kwartaal van 2030. 

Vooraankondiging en onderzoeksrapport
Den Helder de SchootenDen Helder, De Kooy, Breezand, Julianadorp, buitengebied tussen Den Helder en Julianadorp

Door spannings- en capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Den Helder de Schooten. Dit geldt voor zowel verbruik als teruglevering van elektriciteit. We lossen dit op door het verzwaren en uitbreiden van het distributienet. Ook verzwaren we de transformatoren op het verdeelstation. Naar verwachting ronden we de werkzaamheden gefaseerd af tussen 2023 en het vierde kwartaal van 2028.

Het congestiemanagementonderzoek van Den Helder de Schooten voor teruglevering is inmiddels afgerond. Het knelpunt kan hiermee niet volledig worden opgelost.

Vooraankondiging en onderzoeksrapport 
Den Helder VogelwijkOostsloot, Sluisdijk, Vogelbuurt

Door capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen voor verbruik van elektriciteit op verdeelstation Den Helder Vogelwijk.

We lossen dit op door het uitbreiden en verzwaren van het distributienet en het uitbreiden van de stationscapaciteit.

Naar verwachting ronden we dit af in het eerste kwartaal van 2032.

Vooraankondiging en onderzoeksrapport
De WeelDe Weel, Lutjewinkel, Winkel, Oudkarspel, ‘t Veld
Door capaciteits- en spanningsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation De Weel. Dit geldt voor zowel verbruik als teruglevering van elektriciteit. We lossen dit op door de kabelcapaciteit van het distributienet in de omgeving te vergroten. Daarnaast gaan we de netstructuur aanpassen. Naar verwachting ronden we dit tussen het eerste kwartaal en het tweede kwartaal van 2024 af.
Vooraankondiging en onderzoeksrapport
SchagenSchagen, Burgerbrug, Sint Maartenszee, Schagerbrug, Kolhorn, Middenmeer, Oudesluis, Wieringerwaard

Door capaciteits- en spanningsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Schagen. Dit geldt voor verbruik en teruglevering van elektriciteit. We lossen dit op door het uitbreiden en verzwaren van het distributienet, het verzwaren van het deelstation en het aanpassen van de netstructuur. Daarnaast vergroten wij de kabelcapaciteit van het distributienet in de omgeving. Naar verwachting ronden we dit gefaseerd tussen eind 2024 en het vierde kwartaal van 2032 af.

Het congestiemanagementonderzoek van Schagen voor verbruik is inmiddels afgerond. Het knelpunt kan hiermee niet volledig worden opgelost.

Vooraankondiging en onderzoeksrapport
TexelTexel

Door capaciteits- en spanningsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle nieuwe capaciteitsaanvragen op verdeelstation Texel. Dit geldt voor verbruik en teruglevering van elektriciteit.

We vergroten de capaciteit van de kabels in de regio. Daarnaast lossen we dit op door het verzwaren en uitbreiden van het distributienet en het uitbreiden van de stationscapaciteit. We verwachten dit gefaseerd af te ronden tussen eind 2025 en het vierde kwartaal van 2028.

Het congestiemanagementonderzoek van Texel voor verbruik is inmiddels afgerond. Het knelpunt kan hiermee niet volledig worden opgelost. 

Vooraankondiging en onderzoeksrapport
UlkesluisAnna Paulowna, Slootdorp, Hippolytushoef, Den Oever, Wieringerwerf, Middenmeer, Schagen
Door capaciteits- en spanningsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle nieuwe capaciteitsaanvragen voor teruglevering en verbruik op verdeelstation Ulkesluis. We lossen dit op door het distributienet te verzwaren en uit te breiden. Daarnaast vergroten wij de kabelcapaciteit van het distributienet in de omgeving. Naar verwachting ronden wij deze werkzaamheden gefaseerd af tussen het eerste kwartaal en het vierde kwartaal van 2026.
Vooraankondiging en onderzoeksrapport
Warmenhuizen
Warmenhuizen, Schoorl, Petten, Dirkshorn, Broek op Langedijk

Door spannings- en capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Warmenhuizen. Dit geldt voor zowel verbruik als teruglevering van elektriciteit. We lossen dit op door het distributienet te verzwaren en uit te breiden. Daarnaast passen we de netstructuur in de regio aan en breiden we de stationscapaciteit uit. Naar verwachting ronden we de werkzaamheden gefaseerd tussen 2024 en het vierde kwartaal van 2032 af.

Het congestiemanagementonderzoek van Warmenhuizen voor teruglevering en verbruik is inmiddels afgerond. Het knelpunt kan hiermee niet volledig worden opgelost.

Vooraankondiging en onderzoeksrapport
WieringerwerfWieringerwerf, Slootdorp, Middenmeer, Kreileroord

Door capaciteits- en spanningsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Wieringerwerf. Dit geldt voor zowel verbruik als teruglevering van elektriciteit. We lossen dit op door het uitbreiden van de stationscapaciteit, het realiseren van een nieuw station, het aanpassen van de netstructuur en het verzwaren en uitbreiden van het distributienet. Naar verwachting ronden we de werkzaamheden gefaseerd tussen het vierde kwartaal van 2023 en het vierde kwartaal van 2030 af. Het congestiemanagementonderzoek van Wieringerwerf voor teruglevering is inmiddels afgerond. Het knelpunt kan hiermee niet volledig worden opgelost. 

Vooraankondiging en onderzoeksrapport