Actuele knelpunten en oplossingen in Stedendriehoek

Verdeelstation
Plaats(en)
Oorzaak, oplossingen en einddatum
Meer informatie
AnklaarAnklaar, Apeldoorn, De Vecht

Door spannings- en capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Anklaar. Dit geldt voor verbruik en teruglevering van elektriciteit.

We lossen dit op door de kabelcapaciteit van het distributienet in de omgeving te vergroten. Naar verwachting ronden we dit eind 2024 af.

Vooraankondiging en onderzoeksrapport volgens oude netcode
 ApeldoornApeldoorn

Door capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Apeldoorn. Dit geldt voor verbruik van elektriciteit.

We lossen dit op door het verzwaren en uitbreiden van het distributienet. We verwachten dit tussen het vierde kwartaal van 2028 en het vierde kwartaal van 2030 af te ronden.

Vooraankondiging en onderzoeksrapport
BeekbergenBeekbergen, Hoog-Baarlo

Door spannings- en capaciteitsproblemen kunnen we momenteel niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Beekbergen. Dit geld voor het verbruik van elektriciteit.

We lossen dit op door het verzwaren en uitbreiden van het distributienet. We verwachten dit tussen het vierde kwartaal van 2022 en het vierde kwartaal van 2028 af te ronden.

Vooraankondiging en onderzoeksrapport 
De GriftApeldoorn

Door capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation De Grift. Dit geldt voor het verbruik van elektriciteit.

We lossen dit op door het distributienet te verzwaren en uit te breiden. We verwachten dit in het vierde kwartaal van 2027 af te ronden.

Vooraankondiging 
 EendrachtEendracht

Door capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Eendracht. Dit geldt voor het verbruik van elektriciteit. 

We lossen dit op door het verzwaren en uitbreiden van het distributienet. We verwachten dit in het eerste kwartaal van 2028 af te ronden. 

Vooraankondiging en onderzoeksrapport
EerbeekEerbeek

Door spannings- en capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Eerbeek. Dit geldt voor verbruik en teruglevering van elektriciteit.

We lossen dit op door het verzwaren en uitbreiden van het distributienet en het aanpassen van de netstructuur. Naar verwachting ronden we dit tussen het vierde kwartaal van 2025 en het vierde kwartaal van 2030 af.

Vooraankondiging en onderzoeksrapport
GorsselDeventer (A1 Bedrijvenpark en bedrijventerrein rond knooppunt Deventer)

Door capaciteitsproblemen op verdeelstation Gorssel kunnen we momenteel niet voldoen aan alle aanvragen voor het afnemen van elektriciteit.

Liander plant momenteel de werkzaamheden voor de uitbreiding van het elektriciteitsnet in dit gebied. Zodra bekend is wanneer de congestie verholpen wordt, plaatsen we dat hier.

Vooraankondiging en onderzoeksrapport volgens oude netcode
LochemLaren, Lochem, Barchem, Kranenburg, Linde
Door spannings- en capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Lochem. Dit geldt voor verbruik en teruglevering van elektriciteit. Liander breidt het net in de regio uit. Daarnaast lossen wij dit op door het uitbreiden en het verzwaren van het distributienet. Dit verwachten we gefaseerd af te ronden in het tweede kwartaal van 2024 en het vierde kwartaal van 2028.
Vooraankondiging en onderzoeksrapport
PlatvoetTwello, Terwolde, Nijbroek, Deventer

Door spannings- en capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Platvoet. Dit geldt voor verbruik en teruglevering van elektriciteit.

We lossen dit op door het verzwaren en uitbreiden van het distributienet en het aanpassen van de netstructuur. Daarnaast breiden we het net in de regio uit. Dit verwachten we gefaseerd af te ronden tussen eind en het vierde kwartaal van 2029.

Vooraankondiging en onderzoeksrapport
VaassenEpe, Emst, Tongeren

Door spannings- en capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Vaassen. Dit geldt voor zowel verbruik als teruglevering van elektriciteit.

We lossen dit op door het verzwaren en uitbreiden van het distributienet en het aanpassen van de netstructuur. Dit verwachten we gefaseerd af te ronden tussen het vierde kwartaal van 2024 en het vierde kwartaal van 2025 af te ronden.

Vooraankondiging en onderzoeksrapport
WoudhuisTwello, Klarenbeek, De Kar, Wilp, Bussloo

Door capaciteit- en spanningsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Woudhuis. Dit geldt voor verbruik en teruglevering van elektriciteit.

We lossen dit op door het verzwaren en uitbreiden van het distributienet. Naar verwachting ronden we de werkzaamheden hiervoor gefaseerd tussen het vierde kwartaal van 2022 en het vierde kwartaal van 2032 af.

Vooraankondiging en onderzoeksrapport
ZutphenZutphen, Baak, Steenderen, Eefde, Joppe, Harfsen 

Door spannings- en capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Zutphen. Dit geldt voor zowel verbruik als teruglevering van elektriciteit.

We lossen dit op door het verzwaren en uitbreiden van het distributienet. Dit verwachten we gefaseerd tussen het vierde kwartaal van 2024 en het vierde kwartaal van 2028 af te ronden.

Vooraankondiging en onderzoeksrapport