Transportcapaciteit in Zuid-Holland

Provincie Zuid-Holland

Zuid-Holland heeft een hoge ambitie in nieuwbouw en het verduurzamen van mobiliteit en bedrijventerreinen. Steeds meer agrarische-en tuinbouwbedrijven willen zonnepanelen plaatsen op daken en elektriciteit terugleveren. Daarnaast neemt de vraag naar zonneweides, die duurzame energie terugleveren, steeds meer toe.

Beschikbare capaciteit afnemen

 

Beschikbare capaciteit terugleveren

 

Heeft u een aansluiting nodig?

Wilt u een aansluiting aanvragen of verzwaren in een rood of oranje gebied? Dat is, afhankelijk van het type aansluiting en het moment dat wij verwachten weer capaciteit te hebben, soms toch mogelijk. Wanneer er in een rood of oranje gebied capaciteit vrijkomt, verdelen we deze op volgorde van binnenkomst van officiële aanvragen. Kijk hier voor meer informatie over de aanvraag van een offerte voor een nieuwe aansluiting, of een aanpassing van de bestaande aansluiting.

Meer informatie over de onderzoeken in de betreffende gebieden zijn te vinden in de tabel onderaan deze pagina.

Actuele knelpunten en oplossingen in Zuid-Holland

 • Verdeelstation Plaats(en) Oorzaak, oplossingen en einddatum Meer informatie
  Rijnsburg Oegstgeest Eén van de middenspanningskabels die aangesloten is op verdeelstation Rijnsburg (route RB 10-1V108) heeft de maximale capaciteit bereikt voor het transporteren van elektriciteit. We kunnen tijdelijk niet voldoen aan nieuwe aanvragen voor het afnemen van extra elektriciteit. Het is nodig een nieuwe middenspanningskabel aan te leggen van het station Rijnsburg naar de wijk Haaswijk in Oegstgeest. We verwachten de werkzaamheden hiervoor medio 2021 af te ronden.

  Aansluiting of meer vermogen nodig?

 • Verdeelstation Plaats(en) Oorzaak, oplossingen en einddatum Meer informatie
  Nieuwkoop Nieuwveen Door spanningsproblematiek op één van de middenspanningskabels die aangesloten is op verdeelstation Nieuwkoop (route RB 10-1V108), is het tijdelijk niet mogelijk te voldoen aan nieuwe aanvragen voor het afnemen en terugleveren van elektriciteit. Het is nodig het middenspanningsnet aan te passen in het buitengebied rond Nieuwveen. We verwachten de werkzaamheden hiervoor medio 2021 af te ronden.

  Aansluiting of meer vermogen nodig?

 • Verdeelstation Plaats(en) Oorzaak, oplossingen en einddatum Meer informatie
  Alphen Centrum Hazerswoude-dorp Door spanningsproblematiek op één van de middenspanningskabels die aangesloten is op verdeelstation Alphen Centrum (route ALPC 10-1V103), is het tijdelijk niet mogelijk te voldoen aan nieuwe aanvragen voor het afnemen en terugleveren van elektriciteit. Het is nodig het middenspanningsnet aan te passen en te verzwaren in het buitengebied rond Hazerswoude-dorp. We verwachten de werkzaamheden hiervoor eind 2022 af te ronden.

  Aansluiting of meer vermogen nodig?

 • Verdeelstation Plaats(en) Oorzaak, oplossingen en einddatum Meer informatie
  Zevenhuizen Zuidplaspolder (Zevenhuizen, Moerkapelle, Boskoop, industrieterrein gemeente Hazerswoude-dorp)

  Het station Zevenhuizen heeft de maximale capaciteit bereikt voor het transporteren van extra elektriciteit. We kunnen niet voldoen aan nieuwe aanvragen voor het afnemen en terugleveren van elektriciteit.

  Samen met Tennet en Stedin werken wij hard aan de realisatie van een nieuw onderstation. We verwachten dat de werkzaamheden hiervoor in 2024 zijn afgerond. Het vinden van een geschikte locatie voor dit onderstation, heeft echter invloed op de planning van de werkzaamheden.

  Aansluiting of meer vermogen nodig?