Liander werkt aan het gasnet in Hoofddorp

Liander werkt in Hoofddorp

Liander vervangt al haar verouderde gasleidingen, zo ook in Hoofddorp. Dit doen we om het gasnet zo betrouwbaar en veilig mogelijk te houden. 
De werkzaamheden kunnen overlast in uw buurt veroorzaken. Hieronder vindt u informatie over de werkzaamheden die wij gaan uitvoeren, de planning en wat dit voor u betekent.

In totaal vervangt Liander bijna 2 kilometer aan gasleidingen in de Raadhuislaan, Ter Veenlaan en Kruislaan in Hoofddorp. We verwijderen de oude stalen leidingen en vervangen deze voor PVC leidingen. 153 woningen worden aangesloten op de nieuwe gasleidingen. Om deze aansluiting veilig te realiseren wordt iedere woning een dagdeel afgesloten van het gas. Betreft het uw woning? Dan ontvangt u hierover ongeveer 3 werkdagen van tevoren bericht van de aannemer. Hierin staat de datum en het tijdstip van de onderbreking.

Planning Wat gaat Liander doen?
28 augustus 2023 - 22 december 2023 

Vervangen van gasleiding in de Raadhuislaan en overzetten van de huisaansluitingen.

29 december 2023 - eind februari 2024

Vervangen van gasleiding in de Ter Veenlaan en overzetten van de huisaansluitingen.

29 december 2023 - eind mei 2024

Vervangen van gasleiding in de Kruislaan en overzetten van 7 huisaansluitingen.

 

Vragen?

Heeft u nog vragen over de voorbereiding of de planning? Neem dan gerust contact op met Liander Klant Contact via 088 542 63 23 (ook buiten kantooruren).

Veelgestelde vragen

 • Als er werkzaamheden aan het gasnet gedaan worden, halen we tijdelijk de druk van de gasleidingen af, zodat onze monteurs veilig hun werk kunnen doen. U krijgt hierover ongeveer 3 werkdagen van tevoren per post een brief. Hierin staat de datum en het tijdstip van de onderbreking.
  Hier vindt u tips hoe u uzelf kunt voorbereiden op een gasonderbreking.

  Incidenteel moeten er voorafgaand aan de gaswerkzaamheden ook werkzaamheden bij mensen thuis plaatsvinden. Als dit het geval is, dan wordt u hierover persoonlijk geïnformeerd.   

   

 • We moeten de werkzaamheden verrichten op de locatie waar de buizen liggen. Dit is vaak in de stoep en/of de weg. Het kan zijn dat tijdens de werkzaamheden (een deel) van het trottoir en/of weg hierdoor niet beschikbaar is. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken leggen we planken neer over de opgebroken weggedeelten, zodat woningen en/of bedrijfspanden bereikbaar blijven. We zetten het werkgebied af en plaatsen waarschuwingsborden.

  Voorafgaand en gedurende de werkzaamheden slaan wij bij u in de buurt materiaal op. Ook hierbij proberen wij eventuele hinder tot een minimum te beperken.

 • Heeft u een klacht over de werkzaamheden aan de gasleidingen, dan kunt u contact opnemen met het Liander Klant Contact via 088 – 542 64 44 (ook buiten kantooruren).

  Wij hebben regelmatig contact met de gemeente om de werkzaamheden in zo goed mogelijke banen te leiden.