Bouwkundige eisen aan middenspanningsruimtes

Bouwkundige eisen aan middenspanningsruimtes

Voor het realiseren van de aansluiting is een middenspanningsruimte noodzakelijk. In deze ruimte worden onder andere de schakelinstallatie van Liander en uw vermogenstransformator ondergebracht. Liander stelt voor het deel van de middenspanningsruimte waar componenten van Liander staan een aantal (bouwkundige) eisen.

Programma van Eisen

De exacte eisen zijn afhankelijk van het type middenspanningsruimte dat u beschikbaar stelt. Op deze pagina vindt u de (bouwkundige) eisen voor een betreedbare prefab middenspanningsruimte, niet-betreedbare prefab middenspanningsruimte en voor een inpandige middenspanningsruimte. We noemen deze eisen ook wel: het Programma van Eisen

Hieronder vindt u de Programma's van Eisen voor de verschillende type middenspanningsruimtes.

 

Om meer duurzame opwek toe te kunnen laten op het bestaande elektriciteitsnet, introduceert Liander de op afstand schakelbare aansluiting voor zakelijke klanten. Voor de op afstand schakelbare aansluitingen vanaf 160 kVA tot 2 MVA gelden andere eisen met betrekking tot de verschillende type middenspanningsruimtes, deze kunt u hieronder downloaden.

Eisen middenspanningsruimtes op afstand afschakelbare aansluiting