Actuele knelpunten en oplossingen in Amsterdam Noord

Verdeelstation
Plaats(en)
Oorzaak, oplossingen en einddatum

Meer informatie

Noord PapaverwegBuiksloterham, Buiksloot, Overhoeks, Den Ilp, Ilpendam, Oostzaan, Oostzanerwerf, Elzenhagen, Landsmeer, Zunderdorp, Westelijke flank van Amsterdam-Noord

Door capaciteitsproblemen kunnen we niet langer voldoen aan alle aanvragen voor elektriciteit op verdeelstation Noord Papaverweg. Dit geldt voor verbruik.

We lossen dit op door het realiseren van een nieuw station (OS) en het herverdelen van het voedingsgebied over de stations. Dit verwachten we in fases tussen het eerste kwartaal van 2023 en eerste kwartaal van 2026 af te ronden. Het congestiemanagementonderzoek van Noord Papaverweg voor verbruik is inmiddels afgerond. Het knelpunt kan hiermee niet volledig worden opgelost.

Vooraankondiging en onderzoeksrapport
VliegenbosOostelijke flank van Amsterdam-Noord, Durgerdam, Schellingwoude, Zuiderdorp en Holysloot

Door capaciteitsproblemen kunnen we tijdelijk niet voldoen aan alle aanvragen op verdeelstation Vliegenbos. Dit geldt voor verbruik van elektriciteit.

We lossen dit gedeeltelijk op door het station Noord Papaverweg uit te breiden. We lossen het in het geheel op door een nieuw verdeelstation te realiseren. Daarnaast breiden we de kabelcapaciteit in het net uit en herverdelen we het voedingsgebied over de stations. Naar verwachting ronden we deze werkzaamheden in fases af tussen het tweede kwartaal van 2025 en het eerste kwartaal van 2026. Het knelpunt is pas volledig opgelost wanneer het nieuwe verdeelstation gereed is. Het congestiemanagementonderzoek van Vliegenbos voor verbruik is inmiddels afgerond. Het knelpunt kan hiermee niet volledig worden opgelost.

Vooraankondiging en onderzoeksrapport