Met de stroom vooruit

Waarom moet mijn straat weer open?

Een echt gesprek met Liander

Om ons stroomnet uit te breiden en te verzwaren moet 1 op de 3 straten open. We leggen drieduizend kilometer kabels en plaatsen duizenden extra elektriciteitshuisjes. Bewoners zien onze monteurs steeds vaker aan het werk in hun straat. Soms wel meerdere keren, zelfs tot in de voortuin. Dit kan overlast veroorzaken. Bob teamleider bij Liander legt uit waarom we zoveel moeten graven, hoe we zoveel mogelijk rekening houden met de omgeving en samenwerken met buurtbewoners, maar ook waarom dat niet altijd de oplossing geeft.

Bekijk het echte gesprek met Bob

Cookies

Accepteer marketing cookies om dit te bekijken

Samen met de bewoners 

We begrijpen dat het vervelend is als je straat (voor de zoveelste keer) open moet. Het is helaas niet altijd mogelijk om rekening te houden met alle uit te voeren werkzaamheden. Daarvoor is onze opgave gewoon te groot. Hoe dichter we bij de uitvoeringsdatum komen, hoe minder ruimte er is om af te wijken van de planning. Daarom is het belangrijk om op tijd met elkaar in overleg te gaan over de werkzaamheden. En we vragen om begrip. Heb je dus vragen? Neem contact met ons op. We doen het niet alleen voor, maar ook samen met de bewoners.

Paars vlak

Ga mee met de stroom vooruit

De energietransitie is in volle gang. We gaan van gas naar groen. Van ketel naar pomp. Van tanken naar thuis. We gebruiken steeds meer stroom en wekken zelf op. Ons energienet is ruim 100 jaar oud en nog altijd betrouwbaar en veilig. Toch vraagt het anders gebruiken van energie om een update van ons net. Zo staan we voor de grootste verbouwing ooit.

Bekijk hier wat dat voor jou betekent