Extra update capaciteit elektriciteitsnet

Extra update capaciteit elektriciteitsnet 2

In Flevoland, in de gemeenten Noordoostpolder en Urk zijn in het elektriciteitsnet van TenneT, de beheerder van het hoogspanningsnet, nieuwe knelpunten voor de teruglevering van elektriciteit ontstaan. TenneT heeft daarom een vooraankondiging van congestie gedaan. Dit betekent dat het hoogspanningsnet van TenneT zijn maximale capaciteit heeft bereikt.

Liander is voor het transport van elektriciteit afhankelijk van het hoogspanningsnet van TenneT. Nu het hoogspanningsnet zijn maximale capaciteit heeft bereikt, is er ook bij Liander geen ruimte meer voor nieuwe aanvragen voor de teruglevering van elektriciteit. De knelpunten van TenneT veroorzaken namelijk beperkingen op de onderliggende stations bij Liander voor grootverbruikers die elektriciteit willen terugleveren. 

Dit is een extra update over de capaciteit van het elektriciteitsnet van Liander. Deze update is voor klanten met een grootverbruikaansluiting*. U kunt hier lezen in welke nieuwe gebieden capaciteit vrijgekomen is of waar het net vol zit. Liander heeft iedere twee weken een standaard update over de capaciteit van het elektriciteitsnet van Liander. 

In onderstaand overzicht geven we aan in welk specifiek gebied de maximale capaciteit van het net is bereikt. Een volledig overzicht van de beschikbaarheid van capaciteit op ons net vindt u via deze link. Meer informatie over het bereiken van de maximale capaciteit in Flevoland leest u hier.

Flevoland

In Flevoland zijn 2 nieuwe knelpunten op het regionale elektriciteitsnet van Liander ontstaan. Deze knelpunten worden veroorzaakt doordat het hoogspanningsnet van TenneT in de regio de maximale capaciteit heeft bereikt. 

Lijst knelpunten:

  • Luttelgeest (teruglevering)
  • Emmeloord (teruglevering)

Meer informatie over de vooraankondiging congestieonderzoek TenneT vindt u hier.

 

* Een grootverbruikaansluiting is een aansluiting vanaf 3x80 ampère. 

Bekijk gerelateerd nieuws:

Maximale capaciteit voor terugleveren in de Noordoostpolder en Urk bereikt

Maximale capaciteit voor terugleveren in de Noordoostpolder en Urk bereikt

Landelijk beheerder TenneT heeft laten weten dat de maximale capaciteit voor het terugleveren van duurzaam opgewekte ele ...

Lees artikel

50 bedrijven hebben interesse om flexibel met elektriciteit om te gaan

50 bedrijven hebben interesse om flexibel met elektriciteit om te gaan

De zoektocht naar bedrijven in de regio’s Flevopolder, Utrecht en Gelderland die flexibel met hun elektriciteitsvermog ...

Lees artikel