Wees alert op valse Liander websites

Wees alert op valse Liander websites

Op dit moment zijn er valse Liander websites en Mijn Liander websites in omloop. De pagina's zijn opgezet door criminelen met als doel geld te stelen van mensen die de pagina's bezoeken. Samen met onze afdeling Juridische Zaken doen we er alles aan om de valse websites zo snel mogelijk offline te halen. 

Momenteel zijn er verschillende valse websites opgedoken. Het gaat om websites als mijn-liander.me, liander.me, mijn-liander.nl, die zich voordoen als een Liander website. Maar ze hebben niets met Liander te maken. Criminelen gebruiken deze valse websites om klanten van Liander geld afhandig te maken. 

Liander vraagt nooit telefonisch om geld 

De criminelen doen zich voor als medewerkers van Liander en nemen eerst telefonisch contact op. Ze vertellen u dat u nog geld terugkrijgt, omdat uw energieverbruik lager is uitgevallen. Vervolgens vragen ze u om op uw computer naar een betaalomgeving in Mijn Liander te gaan en daar uw rekeningnummer te verifiëren. Liander vraagt nóóit (telefonisch) om geld of om uw bankgegevens te controleren. Dus als iemand u belt die zich voordoet als medewerker van Liander en naar bijvoorbeeld uw bankgegevens vraagt? Dan heeft u te maken met een oplichter, die toegang probeert te krijgen tot uw bankgegevens. 

Mijn Liander website 

Gebruikt u de Mijn Omgeving van Liander? Ga daar dan direct naartoe via onze website óf let er goed op dat de link juist is, namelijk Liander.nl. De valse website met bijbehorende link lijkt namelijk sterk op de echte. 

Meld fraude bij de politie 

Wordt u gebeld door iemand die zich voordoet als medewerker van Liander en vertrouwt u het niet? Dan adviseren wij u om direct met Liander of de politie te bellen. Ook kunt u melding maken bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM). 

Meer informatie 

Bekijk gerelateerd nieuws:

Online inzicht in oplossing knelpunten stroomnet

Online inzicht in oplossing knelpunten stroomnet

Netbeheerder Liander introduceert een online tool waarmee grootzakelijke klanten op basis van een postcode in een oogops ...

Lees artikel

Update capaciteit elektriciteitsnet

Update capaciteit elektriciteitsnet

Op het elektriciteitsnet in Flevoland, Friesland, Gelderland en Noord-Holland zijn nieuwe knelpunten ontstaan. De maxima ...

Lees artikel