Gedeelte straatverlichting wordt handmatig geschakeld

Gedeelte straatverlichting wordt handmatig geschakeld

Straatverlichting

Sinds zondag hebben meerdere gemeenten in ons verzorgingsgebied te maken met problemen met de openbare straatverlichting. Dat komt door een probleem met de schakelaar voor het aan- en uitzetten van de openbare verlichting. We vermoeden dat het probleem in de IT ligt, ontstaan bij de overgang van de winter- naar zomertijd.

Er wordt hard gewerkt om de oplossing voor dit probleem te vinden. Tot die tijd wordt de straatverlichting handmatig omgeschakeld, om te voorkomen dat gemeenten in het donker komen te zitten. Hierdoor gaat de straatverlichting op een aantal plekken al eerder aan dan gebruikelijk. We houden de gemeenten op de hoogte van de voortgang en onze excuses voor het ongemak.

Update maandag 8 april

Afgelopen weekend zijn er bij Liander verschillende meldingen binnengekomen van storingen aan de openbare verlichting veroorzaakt door de overgang van winter naar zomertijd. In totaal zijn er nog circa 30 locaties die niet op afstand kunnen worden bereikt. Monteurs van Liander gaan op deze locaties de straatverlichting handmatig aanzetten. Hierbij is -mede uit oogpunt van veiligheid- ervoor gekozen om de straatverlichting 24/7 te laten branden, totdat de storing definitief is verholpen.

Bekijk gerelateerd nieuws:

Gasstation verdwijnt onder de grond

Gasstation verdwijnt onder de grond

Het is al jarenlang een wens van de gemeente Amsterdam: een gasstation onder de grond. En nu is het dan eindelijk gelukt ...

Lees artikel

Controle borgring bij gasmeteropstelling bijna afgerond

Controle borgring bij gasmeteropstelling bijna afgerond

Op 13 februari meldde Liander dat bij een aantal klanten een onderdeel, de zogenaamde borgring, bij de gasinstallatie is ...

Lees artikel