Ruilverkaveling Alliander en Enexis een feit

Ruilverkaveling een feit

Netwerkbedrijven Enexis en Alliander hebben met ingang van 1 januari 2016 regionale netwerken geruild.

Friesland en Noordoostpolder
Netwerken van Enexis in Friesland en Noordoostpolder zijn daarmee eigendom van netbeheerder Liander. De ruil betreft 51.000 elektriciteits- en 196.000 gasaansluitingen in Friesland en 28.000 elektriciteits- en 27.000 gasaansluitingen in de Noordoostpolder. Klanten in het gebied zijn in 2015 geïnformeerd over de ruil.

Endinet
Het netwerkgebied in de regio Eindhoven en Zuidoost-Brabant (Endinet) is daarmee per 1 januari 2016 eigendom van Enexis. Het gaat om circa 108.000 elektriciteits- en 398.000 gas-aansluitingen die overgaan naar Enexis. Endinet Groep BV maakt voortaan onderdeel uit van Enexis Holding NV. Gedurende 2016 blijft Endinet opereren als zelfstandige netbeheerder. Per 1 januari 2017 zal Endinet volledig geïntegreerd zijn in Enexis. Hiermee verdwijnt tevens de naam Endinet. 

De ruil past binnen het beleid van de overheid om het werkterrein van de netbeheerders langs provinciale grenzen te organiseren. Door elektriciteits- en gasnetten in deze gebieden in één hand te brengen ontstaat een situatie die duidelijk is voor klanten en een efficiëntere werkwijze mogelijk maakt.

Meer informatie over de ruilverkaveling voor consumenten en kleinzakelijke klanten vindt u hier. Bent u een grootzakelijke klant? Kijk dan hier.

Bekijk gerelateerd nieuws:

Revolutionair systeem voorspelt tijd en plaats van stroomstoringen

Revolutionair systeem voorspelt tijd en plaats van stroomstoringen

Liander en Enexis gaan ‘Smart Cable Guard’ installeren. Smart Cable Guard is een revolutionair systeem dat stroomsto ...

Lees artikel

Alliander presenteert Jaarplan 2016

Alliander presenteert Jaarplan 2016

Alliander gaat elektriciteits- en gasnetten slimmer maken en klanten met data ondersteunen bij energiekeuzes. In 2016 wo ...

Lees artikel