Verwijderen van uw gasaansluiting

U wilt uw grootverbruik gasaansluiting verwijderen? Lees hoe u een demontage van uw aansluiting aanvraagt en waar u rekening mee moet houden. 
gasmeter op gasleidingen in technische ruimte

Doe uw aanvraag samen met een erkend installateur

Het aanvragen van een verwijdering kan ingewikkeld zijn. Zeker als u dit nog niet eerder heeft gedaan. Daarom raden wij u aan om een erkend installateur in te schakelen.

Vind een erkend installateur

Van aanvraag tot demontage van uw aansluiting

Het stappenplan geeft u inzicht in wat er komt kijken bij het verwijderen van uw gasaansluiting. U ziet wat u zelf moet regelen en wat wij voor u doen.

Levertijd

Een gasaansluiting wordt over het algemeen binnen 18 weken verwijderd. De planning wordt definitief nadat uw aanvraag is omgezet in een opdracht. Het soort gasaansluiting dat u wil laten verwijderen, kan invloed hebben op de planning.

Kosten

We brengen eenmalige kosten in rekening voor het verwijderen van uw aansluiting. Ook brengen we kosten in rekening voor het verwijderen van de leidingen. De hoogte hiervan hangt af van de lengte van uw aansluitleiding. Daarnaast kunnen er extra kosten voor het verwijderen van straatwerk en/of vervuilde grond bij komen.

Bekijk de eenmalige kosten
Vraag een offerte aan

U kunt u maandelijkse kosten voor uw aansluiting stopzetten

Voordat wij uw aansluiting verwijderen, kunt u voor maximaal een jaar uw maandelijkse kosten stopzetten. U stelt uw aansluiting administratief uit bedrijf. We sturen een monteur langs, om de installatie veilig af te schakelen. U kunt uw installatie vanaf dat moment niet meer gebruiken. Ook brengt het langs sturen van de monteur kosten met zich mee.

Wilt u weten of het stopzetten van uw maandelijkse betaling voordelig is?
Neem contact op met onze klantenservice