Voorkom zelf spanningsproblemen


Wij doen ons uiterste best om te voorkomen dat zonnepanelen geen energie kunnen terugleveren aan het net. Dit doen we door gebruik te maken van slimme oplossingen om het net zo goed mogelijk te benutten. Als u toch spanningsproblemen ervaart, kunt u het volgende zelf doen.

Laat uw eigen installatie controleren

Problemen met terugleveren kunnen ook door uw installatie worden veroorzaakt. We adviseren dit altijd door een erkend installateur te laten beoordelen. Heeft u na controle nog steeds problemen? Neem dan contact met ons op. We bespreken met u de mogelijkheid om een meting uit te laten voeren. Of controleer direct of er terugleverproblemen bekend zijn op uw adres.

Gebruik uw eigen opgewekte stroom

Terugleverproblemen door zonnepanelen die uitvallen doen zich voor op dagen met veel zon en een laag stroomverbruik. U wekt dan wel stroom op, maar gebruikt deze niet zelf. U kunt het uitvallen van uw zonnepanelen deels tegengaan door opgewekte stroom zelf te gebruiken. Bijvoorbeeld:

  • Doe uw was overdag: zet juist overdag uw wasmachine of vaatwasser aan, dan gebruiken ze uw opgewekte stroom.
  • Opladen elektrische auto: Heeft u een elektrische auto? Deze kunt u thuis opladen op een moment dat uw zonnepanelen veel stroom opwekken
  • Gebruik van 'slimme' apparaten: Er zijn tegenwoordig ook ‘slimme’ wasmachines, vaatwassers en laadpalen. Deze kunt u zo programmeren dat ze actief zijn als uw zonnepanelen stroom opwekken.

Liander voorspelt waar aanpassingen nodig zijn

Het helpt ons als u uw plannen op tijd met ons deelt. Dan kunnen wij namelijk voorspellingen doen over de benodigde aanpassingen in het net.  Uw plannen voor het opwekken en terugleveren van stroom kunt u doorgeven via: energieleveren.nl. Zo laat u weten dat u stroom gaat opwekken en terugleveren.