Energieverbruik zonder contract

U bent aangesloten op het energienet. De kosten van het verbruik van de energie én de kosten voor het gebruik van het net betaalt u aan de energieleverancier. Heeft u een factuur van ons ontvangen? Dan heeft u in een bepaalde periode energie verbruikt zonder een contract met een energieleverancier. Daarom verrekenen wij deze kosten.

Wat is energieverbruik zonder contract?

Wij beheren en onderhouden het net waardoor de energie geleverd kan worden. De energieleverancier levert uw energie en brengt het verbruik bij u in rekening. U moet daarom aangemeld zijn bij een energieleverancier als u gebruik maakt van gas en/of stroom. Soms wordt er energie verbruikt zonder contract met een energieleverancier. Het verbruik kan dan niet in rekening worden gebracht. Er ontstaat dan een verschil in meterstanden. De meterstanden van de vorige bewoner (afmelding) zijn lager dan de meterstanden van de nieuwe bewoner (aanmelding). Dit verschil brengen wij als netbeheerder in rekening.

Explanation of your invoice

You have received an invoice from Liander. This invoice relates to the period in which an energy contract had not yet been signed with an energy supplier.

Download a explanation of your invoice

Energiecontract

Ik ben huurder
De factuur