Storingen en onderhoud

Dinsdagavond opnieuw stroomstoring in Amsterdam

Dinsdagavond 23 januari hebben opnieuw delen van Amsterdam te maken gehad met een stroomstoring. Dit was in nagenoeg hetzelfde gebied als de storing van afgelopen maandag. In totaal ging het dit keer om 57.000 aansluitingen. De storing was binnen 10 minuten verholpen.

24 januari 2024
Amsterdam, Noord-Holland
Liander busje

Maandagochtend zaten grote delen van Amsterdam ook al zonder stroom. Toen duurde de storing ongeveer anderhalf uur, met 68.000 getroffen aansluitingen. Beide storingen kwamen van hetzelfde onderstation, namelijk Hemweg.

Oorzaak storingen

We zijn aan het onderzoeken wat de oorzaak is van deze storingen en of er een verband is tussen de twee storingen. Tot die tijd kunnen we hier geen mededelingen over doen.

Komt er weer een storing?

Hoewel we ons best doen de oorzaak zo snel mogelijk te achterhalen en storingen verder te voorkomen, kunnen we helaas niet uitsluiten dat er komende dagen nog een keer een storing optreedt in het gebied

Wij begrijpen dat dit heel vervelend is en doen er dan ook alles aan om nieuwe storing te voorkomen.

Tips om u voor te bereiden op een stroomstoring

Een stroomstoring komt altijd onverwacht. Hieronder een aantal praktische tips voor wat u kunt doen om u voor te bereiden op een stroomstoring.

Informeer uw wijkverpleegkundige of contactpersoon als u medische apparatuur gebruikt
Dit soort apparaten kan tijdens een stroomstoring tijdelijk niet werken. Bespreek met uw contactpersoon alvast een alternatieve optie.

Zorg voor voldoende (drink)water als u woont in een hoge flat
De watertoevoer werkt mogelijk niet tijdens de stroomonderbreking, omdat het pompsysteem op elektriciteit werkt.

Informeer uw alarmcentrale over de stroomonderbreking
Uw alarminstallatie kan onbedoeld een alarmmelding geven. Ook is het mogelijk dat uw installatie wordt uitgeschakeld. Houd hier rekening mee.

Huur een noodaggregaat als u niet tijdelijk zonder stroom wilt of kunt
Een noodaggregaat neemt het leveren van stroom over, als de stroom onderbroken wordt. U huurt een noodaggregaat bij een bouwmarkt, verhuurbedrijf voor machines of specialist in noodaggregaten.

Laad apparaten vooraf 100% op zoals een laptop, mobiele telefoon, tablet en powerbank

Laad uw elektrische auto volledig op