Flexibel vermogen essentieel voor de energietransitie

Flexibel vermogen essentieel voor de energietransitie

Minister Jetten heeft gisteren de Tweede Kamer een update gestuurd over de situatie op het elektriciteitsnet. Onderdeel van deze update zijn de inspanningen die via het Landelijk Actieplan Netcongestie (LAN) worden geleverd om de schaarste aan transportcapaciteit te verminderen. Daarnaast gaat de minister een speciale coördinator flexibiliteit aanstellen om het volle stroomnet beter te benutten.

In het LAN werken de overheden, belangenorganisaties, marktpartijen en netbeheerders intensief samen om het elektriciteitsnet toegankelijk te houden. Dit vraagt naast netuitbreidingen ook om flexibel gebruik. Netbeheerders zien de samenwerking die in het LAN plaatsvindt als een essentieel onderdeel van de energietransitie.

Lees meer op de website van Netbeheer Nederland.

Bekijk gerelateerd nieuws:

Congestie afgekondigd op verdeelstation Texel en Den Helder Vogelwijk

Congestie afgekondigd op verdeelstation Texel en Den Helder Vogelwijk

Het elektriciteitsnet op Texel en in delen van Den Helder heeft zijn maximale capaciteit bereikt. Nieuwe bedrijven die z ...

Lees artikel