Wees alert: criminelen maken valse Mijn Liander-omgeving

Wees alert: criminelen maken valse Mijn Liander-omgeving

Op dit moment is een valse Mijn Liander-omgeving in omloop. De pagina is opgezet door criminelen met als doel geld te stelen van mensen die de pagina bezoeken.

Gebruikt u de Mijn Omgeving van Liander? Ga daar dan direct naartoe via onze website, of let er goed op dat de link Liander.nl is. De valse website met bijbehorende link lijkt namelijk sterk op de juiste.

Samen met onze afdeling Juridische Zaken wordt gekeken welke stappen we moeten ondernemen. We doen er alles aan om de valse omgeving zo snel mogelijk offline te halen.

Rekeningnummer verifiëren

De criminelen doen zich voor als medewerkers van Liander en nemen eerst telefonisch contact op. Ze vertellen u in dat geval dat u nog geld terugkrijgt omdat het energieverbruik lager is uitgevallen. Vervolgens wordt gevraagd op de computer naar een betaalomgeving in Mijn Liander te gaan, om het rekeningnummer te verifiëren.

Liander vraagt nooit (telefonisch) om geld of om uw bankgegevens te controleren. Dus als iemand u belt en zich voordoet als medewerker van Liander en vraagt naar bijvoorbeeld uw bankgegevens, dan heeft u te maken met een oplichter. Die probeert toegang te krijgen tot uw bankgegevens.

Wordt u gebeld door iemand die zich voordoet als Liander-medewerker en vertrouwt u het niet? Dan is het advies om direct met Liander of de politie te bellen. Ook kunt u melding maken bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Meer daarover leest u op deze pagina.

Bekijk gerelateerd nieuws:

Liander vraagt klanten om prognose transportvermogen voor komende 10 jaar

Liander vraagt klanten om prognose transportvermogen voor komende 10 jaar

De vraag naar en het terugleveren van elektriciteit blijft toenemen. Dat heeft een grote impact op het elektriciteitsnet ...

Lees artikel