gasstoring Doorwerth Gelderland

Huizen zonder gas in Doorwerth

Huizen zonder gas in Doorwerth

Doorwerth

In Doorwerth (Gld) zitten 64 huizen sinds zondagavond zonder gas. Oorzaak is een gasleiding in de omgeving van de Beethovenlaan die is gesprongen. In een gedeelte van de gasleidingen is water terecht gekomen door een waterleidingbreuk in hetzelfde gebied. De gasleidingen worden eerst schoongemaakt, voordat ze weer in gebruik worden genomen.

De getroffen bewoners zijn zondagavond 3 november per brief en persoonlijk geïnformeerd over de situatie. Ook is bij de getroffen huishoudens de hoofdkraan voor gas dichtgedraaid. Monteurs van Liander zijn gisteravond/nacht bezig geweest om de lekkage af te sluiten. Vandaag gaan we aan de slag met het herstel van de gasleidingen. Zodra er meer informatie is, worden bewoners hierover geïnformeerd en wordt deze berichtgeving aangevuld. Lees hier de tips bij gas of stroomstoringen

Update maandag 4 november 11:30 uur 

Doorwerth monteursEr wordt hard gewerkt om de gastoevoer naar uw woning te herstellen. Het probleem met de watertoevoer is inmiddels opgelost. We maken nu de leidingen schoon en sluiten dan het gas weer aan. Dat doen we met speciale waterzuigers. Hiervoor maken we op diverse plaatsen gaten in de grond. Dit herstellen we na afloop ook weer netjes. Bekijk het op deze informatieplaat wat we doen bij water in de gasleidingen. Op dit moment is nog niet met zekerheid te zeggen wanneer de gastoevoer hersteld is. Dit wordt in de wijk gefaseerd opgestart. Om de gastoevoer zo spoedig mogelijk te herstellen, werken we hard door aan de werkzaamheden. Lees onderaan deze pagina ook antwoord op de veelgestelde vragen.  

Informatiepunt 

We houden u uiteraard op de hoogte van de werkzaamheden en de voortgang. Daarom hebben we een informatiepunt geopend bij de sporthal aan de Dalweg 3 in Doorwerth. Hier kunt u terecht met vragen over de storing en de werkzaamheden van Liander. 

Straalkachels 

Liander verstrekt, in opdracht van de gemeente, straalkachels aan de klanten die getroffen zijn door de storing. Voor meer informatie kunt u terecht bij het Liander Informatiepunt aan de Dalweg 3 in Doorwerth. 

Warm douchen

Op maandagavond 4 november heeft u tussen 18.00 en 19.00 uur de gelegenheid om te douchen in de gymzaal aan de Mozartlaan 3 in Doorwerth. Houd er rekening mee dat dit open douches zijn en u niet privé kunt douchen. Vanaf dinsdag 5 november kunt u douchen in de sporthal aan de Dalweg 3 in Doorwerth. Dit kan 's ochtends tussen 7.00 en 8.00 uur en 's avonds tussen 20.00 en 21.00 uur. 

Update maandag 4 november 15.00 uur

De herstelwerkzaamheden verlopen voorspoedig. De 44 woningen aan de hofje op de Beethovenlaan en de Dalweg worden na controle van de installatie door Liander monteurs weer aangesloten op het gasnet. Ondertussen wordt er hard doorgewerkt aan de herstelwerkzaamheden zodat we ook de overige woningen zo snel mogelijk kunnen aansluiten. 

Update maandag 4 november 19.40 uur 

Inmiddels zijn vandaag 39 klanten na controle weer aangesloten op het gasnet. Morgen 8.00 uur worden de herstelwerkzaamheden weer hervat en wordt er hard gewerkt om de overige woningen zo snel mogelijk aan te sluiten. 

Update dinsdag 5 november 16.30 uur 

Ook vandaag is er weer hard gewerkt door onze monteurs. Inmiddels is, op 1 adres na, iedereen weer aangesloten op het gasnet. Heeft u nog een straalkachel? Deze kunt u  vandaag nog tot 18.00 uur inleveren bij het Informatiepunt van Liander aan de Dalweg 3 Doorwerth.

Update woensdag 6 november 10.30 uur 

De storing is opgelost. Lees er hier meer over.

Media

Bekijk gerelateerd nieuws:

Veelgestelde vragen storing Doorwerth

  • Zondag 3 november is een gasleiding in de omgeving van de Beethovenlaan in Doorwerth gesprongen. In een gedeelte van de gasleidingen is water terecht gekomen door een waterleidingbreuk in hetzelfde gebied. Onze monteurs zijn begonnen met herstelwerkzaamheden. Bij ruim 65 huizen is de gasvoorziening hierdoor tijdelijk onderbroken. Dit is erg vervelend.

  • We maken de leidingen schoon en sluiten dan het gas weer aan. Dat doen we met speciale stofzuigers. Hiervoor maken we op diverse plaatsen gaten in de grond. Dit herstellen we na afloop ook weer netjes. Bekijk ook deze informatieplaat over wat we doen bij water in de gasleidingen. 

  • We houden u graag op de hoogte van de voortgang van de werkzaamheden. We hebben een informatiepunt geopend bij de sporthal aan de Dalweg 3 in Doorwerth. Hier kunt u terecht met vragen over de storing en de werkzaamheden van Liander. 

  • De leidingen moeten helemaal schoon zijn om weer veilig gas te gebruiken. Dit is een flinke klus en we werken hard door. Waar mogelijk sluiten we weer klanten aan. 

  • Als u zelf 4 uur of langer zonder gas of stroom heeft gezeten, krijgt u automatisch een compensatievergoeding voor het ongemak. 

  • Liander verstrekt, in opdracht van de gemeente, straalkachels aan de klanten die getroffen zijn door de storing. Voor meer informatie kunt u terecht bij het Liander Informatiepunt aan de Dalweg 3 in Doorwerth. 

  • Op maandagavond 4 november heeft u tussen 18.00 en 19.00 uur de gelegenheid om te douchen in de gymzaal aan de Mozartlaan 3 in Doorwerth. Houd er rekening mee dat dit open douches zijn en u niet privé kunt douchen. 

    Vanaf dinsdag 5 november kunt u douchen in de sporthal aan de Dalweg 3 in Doorwerth. Dit kan 's ochtends tussen 7.00 en 8.00 uur en 's avonds tussen 20.00 en 21.00 uur. 

  • Bent u minder zelfredzaam daar de gasstoring? Kunt u bijvoorbeeld voor hulp niet terecht bij familieleden of bent u niet in de gelegenheid om een straalkachel op te halen? Bel dan met ons sociaal team op 026 33 48 111.