Eerste deel vervanging Apeldoornse leidingen door Liander en Vitens afgerond

Eerste deel vervanging Apeldoornse leidingen afgerond

Liander en Vitens gaan vanaf 2019 gezamenlijk ruim 100 kilometer aan gas- en waterleidingen vervangen in Apeldoorn. Dat hebben beide netbeheerders vandaag bekend gemaakt bij de afronding van het eerste deel van grootschalige vervangingswerkzaamheden in deze stad.

Vitens en Liander hebben in Apeldoorn gezamenlijk 92 kilometer aan gas- en waterleiding vervangen. Deze werkzaamheden volgden op twee gecombineerde waterleiding- en gasstoringen in 2014, waarbij honderden mensen dagenlang zonder gas kwamen te zitten. Vitens en Liander vonden het risico op herhaling onacceptabel en hebben daarom in de wijken Zevenhuizen, De Maten en Zuid gezamenlijk verouderde leidingen vervangen.

Nauwe samenspraak

De netbeheerders hebben de ingrijpende werkzaamheden onder meer in nauwe samenspraak met de gemeente Apeldoorn uitgevoerd. Dankzij de goede samenwerking kon de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk beperkt blijven.

Gezamenlijke aanpak vervanging leidingen Apeldoorn 

De netbeheerders zetten hun gezamenlijke aanpak voort bij de vervanging van leidingen in Apeldoorn West. Deze werkzaamheden zullen medio 2019 gaan starten, na een traject van zorgvuldige voorbereiding en aanbesteding. Marike Bonhof, directeur Vitens: “We smeren deze werkzaamheden uit over een aantal jaar, zodat bewoners er zo min mogelijk last van hebben.” Marlies Visser directeur bij Liander: “Ook willen we met de gemeente afspraken maken om gemeentewerkzaamheden zoveel mogelijk gelijktijdig uit te voeren, zodat de vervangingskosten laag blijven en de stoep maar een keer open hoeft.” Zowel Bonhof als Visser danken de bewoners voor hun begrip en geduld.

Succesvolle samenwerking ook buiten Apeldoorn voortzetten

Liander en Vitens hebben besloten om de succesvolle samenwerking in Apeldoorn ook buiten deze stad voort te zetten. De komende jaren gaan de netbeheerders ruim 300 kilometer aan leidingen vervangen in de gezamenlijke verzorgingsgebieden.

Bekijk gerelateerd nieuws:

Liander werkt mee aan warmtevisie Gemeente Nijmegen

Liander werkt mee aan warmtevisie Gemeente Nijmegen

Netbeheerder Liander heeft bijgedragen aan de warmtevisie van de gemeente Nijmegen, die vandaag is verschenen. De visie ...

Lees artikel

Nieuwe gasaansluiting per 1 juli 2018 een uitzondering

Nieuwe gasaansluiting per 1 juli 2018 een uitzondering

De Nederlandse overheid wil afstappen van het gebruik van aardgas. Daarom vervalt voor netbeheerders per 1 juli 2018 de ...

Lees artikel