Enexis en Alliander tekenen overeenkomst ruil regionale netwerken

Enexis en Alliander tekenen overeenkomst

Netwerkbedrijven Enexis en Alliander hebben een koop- en verkoopovereenkomst ondertekend voor de ruil van regionale netwerken. Deze ruil betreft de energienetwerken van Enexis in Friesland en de Noordoostpolder en die van Alliander in de regio Eindhoven en zuidoost Brabant (Endinet) per 1 januari 2016.

Afstemming
Na een boekenonderzoek en afstemming met de medezeggenschap is de transactie voorgelegd aan de aandeelhouders van beide bedrijven. De aandeelhouderscommissie van Enexis  heeft op 18 juni vastgesteld dat de uitruil past binnen het strategisch plan. De aandeelhouders van Alliander stemden op 1 juli in met de ruil. Vandaag werd de overeenkomst ondertekend door Peter Molengraaf, CEO van Alliander en Maarten Blacquière, CFO van Enexis.

Meer duidelijkheid voor de klant
Door elektriciteits- en gasnetten in deze gebieden in één hand te brengen, ontstaat een situatie die duidelijk is voor klanten en een efficiëntere werkwijze mogelijk maakt. De uit te ruilen netwerken sluiten bovendien uitstekend aan bij de bestaande distributienetwerken van beide partijen. Bij Enexis gaat het om 51.000 elektriciteits- en 196.000 gasaansluitingen in Friesland en 28.000 elektriciteits- en 27.000 gasaansluitingen in de Noordoostpolder. Bij Alliander gaat het om het Endinetgebied, respectievelijk 108.000 elektriciteits- en 398.000 gasaansluitingen. De ruil past binnen het beleid van de overheid om het werkterrein van de netbeheerders langs provinciale grenzen te organiseren.

In het kader van het overeen te komen overgangsprotocol zal nog afstemming plaatsvinden met de vakbonden. Klanten die een andere netbeheerder krijgen worden op een later moment geïnformeerd.

Bekijk ook nieuwsbericht 2 april over de netwerkruil

Bekijk gerelateerd nieuws:

Nieuwe website voor aansluitingen

Nieuwe website voor aansluitingen

Gaat u verhuizen of (ver)bouwen? Aansluitingen voor elektriciteit, gas, warmte, water, televisie, internet en telefoon v ...

Lees artikel

Unieke samenwerking bij verbreding A6

Unieke samenwerking bij verbreding A6

In augustus wordt een start gemaakt met de voorbereidende werkzaamheden voor de verbreding van de A6 in het Weerwatergeb ...

Lees artikel