Enexis en Alliander sluiten overeenkomst op hoofdlijnen inzake ruil regionale netwerken

Enexis en Alliander sluiten overeenkomst op hoofdlijnen inzake ruil regionale netwerken

Netwerkbedrijven Enexis en Alliander hebben een overeenkomst op hoofdlijnen gesloten over de ruil van regionale netwerken. Deze ruil betreft de energienetwerken van Enexis in Friesland en de Noordoostpolder en die van Alliander in de regio Eindhoven en zuidoost Brabant (Endinet) en moet op 1 januari 2016 een feit zijn. De ruil past binnen het beleid van de overheid om het werkterrein van de netbeheerders langs provinciale grenzen te organiseren.

Door elektriciteits- en gasnetten in deze gebieden in één hand te brengen ontstaat een situatie die duidelijk is voor klanten en een efficiëntere werkwijze mogelijk maakt. De uit te ruilen netwerken sluiten bovendien uitstekend aan bij de bestaande distributienetwerken van beide partijen. Bij Enexis gaat het om 51.000 elektriciteits- en 196.000 gasaansluitingen in Friesland en 28.000 elektriciteits- en 27.000 gasaansluitingen in de Noordoostpolder. Bij Endinet gaat het om respectievelijk 108.000 en 398.000 aansluitingen.

Op grond van deze overeenkomst op hoofdlijnen gaan Enexis en Alliander verder in gesprek en zal het resterende deel van het boekenonderzoek worden uitgevoerd. Verdere afstemming met medezeggenschap, vakbonden en toezichthouders moet leiden tot een definitieve overeenkomst, waarna de transactie wordt voorgelegd aan aandeelhouders.

Bekijk gerelateerd nieuws:

Grote stroomstoring in Noord-Holland en Flevoland

Grote stroomstoring in Noord-Holland en Flevoland

Een groot deel van Noord-Holland en een deel van Flevoland zijn vrijdagochtend om 9.40 uur getroffen door een grote stro ...

Lees artikel

Stresstest succesvol: Lochem zonder stroom

Stresstest succesvol: Lochem zonder stroom

Donderdagavond is in Lochem het elektriciteitsnet bewust maximaal belast. De stresstest was een initiatief van Liander, ...

Lees artikel