Met de stroom vooruit

Waarom schakelen mijn zonnepanelen af?

Een echt gesprek met Liander over zonnepanelen

Steeds meer mensen kopen zonnepanelen om stroom op te wekken, te gebruiken en terug te leveren op het elektriciteitsnet. Als de zon schijnt, wekken we samen veel groene stroom op. Meer dan we thuis gebruiken. De niet-verbruikte stroom wordt teruggeleverd aan het stroomnet. Tijdens zonnige dagen kan die kabel de duurzaam opgewekte stroom niet allemaal verwerken. De omvormer schakelt dan af. Dit is wettelijk bepaald voor jouw veiligheid en om overbelasting van het energienet te voorkomen. Jordan van Liander legt uit waarom zonnepanelen uitschakelen en legt uit wat je kunt doen.

Bekijk het echte gesprek met Jordan


Cookies

Accepteer marketing cookies om dit te bekijken

Uitbreiden kost tijd…

We zitten midden in de energietransitie. Dit geeft drukte op het stroomnet en ongemakken voor klanten. We werken hard aan het uitbreiden van het net. Op deze manier ontstaat er meer ruimte voor elektriciteit. We doen dit buurt voor buurt. En we combineren ons werk zoveel mogelijk met werkzaamheden aan bijvoorbeeld de riolering of de waterleidingen. Zo verminderen we de overlast. En zorgen we ervoor dat jij en je buurt geen problemen ervaren met het opwekken en terugleveren van stroom.

Paars vlak

Ga mee met de stroom vooruit

De energietransitie is in volle gang. We gaan van gas naar groen. Van ketel naar pomp. Van tanken naar thuis. We gebruiken steeds meer stroom en wekken zelf op. Ons energienet is ruim 100 jaar oud en nog altijd betrouwbaar en veilig. Toch vraagt het anders gebruiken van energie om een update van ons net. Zo staan we voor de grootste verbouwing ooit.

Bekijk hier wat dat voor jou betekent