Storingen en onderhoud

Op storingsjacht met meetspecialist Bas

Bas is op zoek naar storingen

Elke dag puzzelen en zoeken. Dagelijks zijn meetspecialisten van Liander op zoek naar storingen in stroomkabels. In de derde aflevering van Liander 24/7 ga je mee met speurneus Bas. Hij is meetspecialist en gaat in Leiderdorp op zoek naar een storing in een stroomkabel.

Vaak zit een storing in een kabel onder de grond. Daardoor doet jouw straatverlichting het bijvoorbeeld niet. Om niet de hele stoep of straat open te graven, komt Bas met zijn speciale meetwagen ter plaatse. Hij sluit de wagen aan op het elektriciteitsnet en kan meten en weten waar de storing in de stroomkabel zit. Hoe hij dat doet? Zie het in de nieuwe Liander 24/7.

Cookies

Accepteer marketing cookies om dit te bekijken

Als de locatie van de storing is gevonden, kan de graafploeg en de monteur de kabel repareren.  

Doet jouw straatverlichting het niet? 

Als de straatverlichting niet (goed) werkt, geef je dat door aan jouw gemeente. Dat kan via de gemeentelijke website, een app of telefonisch. Het helpt wanneer je de exacte locatie en/of het nummer van de lantaarnpaal doorgeeft. Dit is het zogenaamde lichtmastnummer die meestal op een opvallende sticker op de lantaarnpaal staat. 

Wat doet de gemeente met mijn melding?

Een specialist van de gemeente bekijkt meestal de situatie ter plaatse. 

Is er bijvoorbeeld een lamp stuk of een storing aan de lantaarnpaal? Dan lost de gemeente of de aannemer van de gemeente de storing op. Wordt de storing veroorzaakt door de elektriciteitskabels die de straatlantaarns van stroom voorziet? Dan wordt Liander ingeschakeld. Vraag jouw gemeente voor informatie over het verloop van de storing.

Andere storing?

Soms heeft een storing een andere oorzaak. En misschien kan je het zelf wel eenvoudig oplossen. Om daar achter te komen hebben we op onze website een handig stappenplan gemaakt. Binnen een paar klikken weet je wat je kunt doen en of wij langs moeten komen.

Videoserie Liander 24/7

Ga mee achter de schermen met Liander 24/7

Je licht, je telefoon en een warm huis. Allemaal hebben ze stroom of gas nodig. En het is vanzelfsprekend dat alles werkt. Dagelijks werken duizenden mensen om jou van energie te voorzien. Van uitbreiding en een storing tot hennepkwekerijen opsporen. Jij gaat mee met de mensen van Liander. Dit is Liander 24/7.

Bekijk alle video's