Innovaties en oplossingen bij transportschaarste

Innovaties en oplossingen

Het Nederlandse elektriciteitsnet behoort tot de betrouwbaarste ter wereld. Liander heeft als netbeheerder de taak om het net te onderhouden en ontwikkelen. Op een groeiend aantal plekken heeft het net de grenzen van zijn capaciteit bereikt: het is druk op het net. De vraag naar stroom is hier groter dan de ruimte op het elektriciteitsnet. Daarom zoeken we naar slimme oplossingen en innovaties. 

Om de drukte op het net de baas te worden, kijken we per situatie wat de beste oplossing is. Eén van de oplossingen is dat we het elektriciteitsnet uitbreiden. Dit betekent meer en dikkere kabels in de grond en nieuwe verdeelstations bouwen voor elektriciteit. Benieuwd naar de werkzaamheden die wij in verschillende regio’s uitvoeren? Bekijk de werkzaamheden in uw postcodegebied.

We werken aan slimme oplossingen en innovaties

Naast het uitbreiden van het net, zijn er ook andere mogelijkheden. Een nieuw verdeelstation is namelijk een dure oplossing en het bouwen ervan kan 3 tot 7 jaar duren. Daarom werken we aan slimme oplossingen, pilots en innovaties om meer ruimte vrij te maken op het elektriciteitsnet. Deze zijn niet in elke situatie toepasbaar. Liander bekijkt welke oplossingen en innovaties waar toegepast kunnen worden. Daarna neemt Liander zelf contact op met de betreffende klanten. Sommige oplossingen kunt u als klant zelf doen, sommigen met ons samen en sommige oplossingen en innovaties zetten wij in.  

Wat kunt u als klant zelf doen?

Wat kunt u samen met Liander doen?

Welke oplossingen zet Liander in?