Over Liander

Over Liander

Liander is een netbeheerder. We leggen kabels en leidingen aan en beheren het energienetwerk in uw regio. Uw meterkast is erop aangesloten, net als de meterkast van 3 miljoen andere woningen en bedrijven. 

Liander beheert het netwerk voor gas en stroom

Liander is een netbeheerder. We zijn geen energieleverancier, maar maken het mogelijk dat anderen energie bij u kunnen leveren. Meestal merkt u helemaal niets van ons. U drukt op het lichtknopje of verwarmt uw huis. Wij zorgen dat het werkt. Vandaag en in de duurzame toekomst.

Ons werkgebied

Liander is actief in zes regio's in Nederland. In ons werkgebied maken we het mogelijk dat miljoenen mensen en bedrijven gas en stroom krijgen. En dat doen we op een veilige manier. Een netbeheerder kiest u niet zelf. Het hangt af van uw woonplaats wie uw netbeheerder is. Bekijk hier of Liander uw netbeheer is.

Missie

Liander zorgt ervoor dat het licht brandt en de huizen warm zijn. Vandaag en in het duurzame morgen.

Geschiedenis

We bestaan al ruim 100 jaar als netbeheerder. Zo lang zorgen wij al voor gas en stroom. Bij u. En bij 3 miljoen andere klanten.

Veelgestelde vragen

  • Hiervoor kijkt u op onze grootzakelijke omgeving.

  • Vul uw postcode in op de homepage en controleer of u in ons werkgebied valt.

  • Liander is uw netbeheerder. We leggen kabels en leidingen aan en beheren het energienetwerk in uw regio. Uw meterkast is erop aangesloten, net als de meterkast van 3 miljoenen andere woningen en bedrijven. Liander is geen energieleverancier, maar maakt het mogelijk dat anderen energie bij u kunnen leveren.

  • Neem contact op met onze klantenservice.