Liander organiseert webinar over transportschaarste in Schagen

Liander organiseert webinar over transportschaarste in Schagen

In de gemeente Schagen is op een aantal plekken transportschaarste geconstateerd. Voor grootverbruik klanten die nieuw of extra vermogen wensen kan dit betekenen dat zij tijdelijk geen nieuw of extra capaciteit kunnen krijgen of leveren. We begrijpen dat dit vragen oplevert bij de klant en dat er behoefte is aan perspectief. Bijvoorbeeld waardoor is de transportschaarste in de regio veroorzaakt? En hoe gaat Liander dit oplossen? En wanneer kan ik gebruik maken van het gewenste transportvermogen?

Webinar op woensdag 25 november

Door met elkaar in gesprek te gaan hopen we zoveel mogelijk vragen met betrekking tot transportschaarste in de regio Schagen te kunnen beantwoorden. Om die reden organiseren wij op woensdag 25 november een webinar voor grootzakelijke klanten en andere geïnteresseerden uit de regio Schagen. Tijdens dit webinar bespreken we de oorzaak van transportschaarste in de regio. Denk hierbij aan de snelle groei van verschillende ontwikkelingen zoals duurzame opwek. Vervolgens bespreken we de gevolgen van transportschaarste voor u en de regio en geven we inzicht in mogelijke oplossingen. Tijdens de bijeenkomst is er alle ruimte voor vragen.

Aanmelden via de link

Het webinar vindt plaats via Microsoft Teams op woensdag 25 november en start om 19:30 uur. Microsoft Teams is een communicatieprogramma waarmee online het webinar gevolgd kan worden. Het is niet noodzakelijk om het programma te installeren om het webinar te volgen. Geïnteresseerden uit de regio Schagen kunnen zich aanmelden t/m 24 november door het online aanmeldformulier in te vullen. Het formulier is te vinden via deze link. Na aanmelding ontvangt u persoonlijk een link voor de webinar en bijhorende informatie.

Drukte op het elektriciteitsnet

Het Nederlandse elektriciteitsnet behoort tot de betrouwbaarste ter wereld. Liander heeft als netbeheerder de taak om het net te onderhouden en ontwikkelen. De toename van de vraag naar elektriciteit en de snelle opkomst van zonne-energie zorgen ervoor dat het druk is op het elektriciteitsnet. Zelfs zo druk dat er gebieden zijn waar grote bedrijven geen nieuwe of extra capaciteit kunnen krijgen of leveren. Meer informatie over de capaciteit van het elektriciteitsnet vindt u hier.

Bekijk gerelateerd nieuws:

Update knelpunten op elektriciteitsnet Liander

Update knelpunten op elektriciteitsnet Liander

Op het elektriciteitsnet van Liander in Flevoland, Friesland, Gelderland en Noord-Holland zijn nieuwe knelpunten ontstaa ...

Lees artikel

Noord-Holland krijgt slimme openbare verlichting

Noord-Holland krijgt slimme openbare verlichting

Noord-Holland schakelt de komende weken over op een nieuw systeem dat de straatverlichting flexibel aanstuurt. Liander d ...

Lees artikel