Pimp een elektriciteitshuisje in uw buurt

De gebouwen, kasten en huisjes voor de stroom- en gasvoorzieningen kunnen soms een doorn in het oog zijn. Het is mogelijk om deze mooier te maken! Hiervoor kunt u zelf een idee indienen. Hoe dit werkt staat in het stappenplan.

Elk gebouw en kast van Liander heeft een belangrijke functie voor het elektriciteitsnet of de gasvoorziening. In deze video leggen we uit wat de rol is van een elektriciteitshuisje. Gepimpte elektriciteitshuisjes maken de wereld mooier! Wij hebben onderzoek gedaan naar de gevolgen van gepimpte elektriciteitshuisjes. Wat blijkt? Mensen worden hier vrolijker van, voelen zich veiliger en er is minder vandalisme.

Voorwaarden

Er zijn veel mogelijkheden. Wel moeten wij ons werk op een veilige manier kunnen blijven doen. Dit zijn de voorwaarden binnen de mogelijkheden.

Veiligheid

De veiligheidsborden moeten zichtbaar en opvallend blijven. Ook mag de ventilatie niet afgedekt worden en moeten de monteurs goed toegang hebben tot het object. Vanwege de veiligheid is het niet mogelijk een kunstwerk vast te maken aan het object. Schilderen, graffiti spuiten of bestickeren mag wel!

Ontwerp

Iedereen vindt iets anders mooi. Daar oordelen wij niet over. Wel vinden we het belangrijk dat de afbeeldingen en teksten netjes zijn en niemand kwetsen.

Verantwoordelijkheid

U ‘leent’ van ons het elektriciteitshuisje als ‘canvas/wit doek’ voor uw ontwerp. Met uw gemeente bespreekt u wie het ontwerp betaalt, wie het ontwerp maakt en wie deze onderhoudt. Liander is hier niet verantwoordelijk voor.