Storingen en onderhoud

Gasstoring in Culemborg: huishoudens, instellingen en bedrijven geraakt

Bij werkzaamheden aan de Parallelweg West in Culemborg is een hogedrukgasleiding geraakt. Als gevolg van de herstelwerkzaamheden zijn 3800 aansluitingen tijdelijk van het gas afgesloten. Dit gaat om huishoudens, instellingen en een bedrijventerrein in West Culemborg, Goailberdingen en Werk aan het Spoel.

25 oktober 2023
Gelderland
Liander busje

Update 15:00 uur: Het herstellen van de gastoevoer is afgerond. Bij vijf bedrijven konden we helaas de gastoevoer niet herstellen omdat er niemand aanwezig was. Bij deze bedrijven gaan wij nog een keer langs. Is er niemand aanwezig, dan laten wij een brief achter.

Met dit bericht sluiten wij de updates over de gasstoring in Culemborg. 

Update 13:00 uur: Het herstellen van de gastoevoer bij bedrijven duurt langer dan verwacht. Wij verwachten nu dat rond 15:00 uur alle bedrijven zijn bezocht en dat ook zij weer voorzien zijn van gas. Onze excuses voor het ongemak.

Update 10.30 uur: Bij alle bedrijven herstellen we deze ochtend de gastoevoer. De verwachting is dat we rond 13:00 uur alle bedrijven hebben bezocht en dat ook zij weer voorzien zijn van gas.

Updates woensdag 25 oktober

Update 23.20: De herstelwerkzaamheden zijn afgerond. Alle huishoudens zijn weer voorzien van gas. Bij bedrijven waar niemand aanwezig was, wordt morgenochtend de gastoevoer weer hersteld. Ruikt u een gaslucht? Belt u ons dan direct op het Nationaal Storingsnummer 0800 9009. Het Nationaal Storingsnummer is gratis en 24 uur per dag bereikbaar.

Update 23.00: De herstelwerkzaamheden lopen volgens plan. We verwachten dat rond 00:00 de gastoevoer van alle huishoudens hersteld zijn.

Update 17.00: De herstelwerkzaamheden zijn in volle gang. We verwachten dat tussen 22.00 uur en 01.00 uur iedereen weer is voorzien van gas. In een enkel geval kan een monteur van Liander aan de deur komen voor een extra controle. Onze monteurs zullen zich legitimeren.

Gasmonteurs van Liander zijn ter plaatse en werken aan de herstelwerkzaamheden, zodat iedereen zo spoedig mogelijk weer aangesloten kan worden. Naar verwachting gaat dit nog een aantal uren duren. Blijf via deze pagina en ons social media kanalen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Wat te doen bij een gasstoring?

De lokale hulpdiensten zijn aanwezig om de getroffen huishoudens en instellingen te voorzien van hulp en tips. We snappen dat een gasstoring naast erg hinderlijk ook heel spannend kan zijn. Het gebied is veiliggesteld en vormt dus geen gevaar voor de omgeving. Kijk onderaan deze pagina voor de meest gestelde vragen.