Werkzaamheden ‘achter de voordeur’ hervat

Werkzaamheden ‘achter de voordeur’ hervat

Liander gaat vanaf maandag 6 april werkzaamheden achter de voordeur bij klanten thuis weer hervatten. Het werk werd eerder stilgelegd omdat duidelijke handreikingen voor de bouw- en technieksector ontbraken. In het vorige week gepresenteerde protocol 'Samen veilig doorwerken' zijn die handreikingen opgesteld waarmee ons werk op een veilige manier voortgezet kan worden.

Liander is verantwoordelijk voor de energievoorziening van ruim 3 miljoen huishoudens en bedrijven. Bij de uitbraak van de corona-crisis is een aantal activiteiten uit voorzorg stilgelegd. Het ging hierbij over werk bij klanten achter de voordeur. Alle andere werkzaamheden (storingen en werkzaamheden aan de netten) gingen wel door in aangepaste vorm.

Vorige week kwam het protocol Samen veilig doorwerken tot stand in samenwerking tussen de Rijksoverheid, Bouwend Nederland, Techniek Nederland en een aantal andere partijen uit de sector. Het bevat handreikingen voor de bouw- en technieksector over veilig doorwerken in deze tijd, zodat het werk zoveel mogelijk doorgaat en tegelijkertijd de gezondheid van medewerkers en klanten beschermd is. Het protocol volgt de richtlijnen van het RIVM.

Op basis van het protocol van vorige week hervat Liander geplande werkzaamheden achter de voordeur bij klanten thuis. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om werkzaamheden op verzoek van klanten, meterwissels en noodzakelijke aanpassingen. Wij houden ons strikt aan de voorgeschreven hygiëne maatregelen zoals beschreven in het protocol. Met klanten waar we aan de slag gaan wordt op voorhand zorgvuldig gecommuniceerd over de geplande werkzaamheden in deze bijzondere periode. Vanzelfsprekend hebben klanten de keuze om afspraken op een later moment in te plannen.

Lees meer informatie op onze corona-pagina
 

Bekijk gerelateerd nieuws:

Liander geeft 2.910 transportindicaties af voor SDE+-subsidie

Liander geeft 2.910 transportindicaties af voor SDE+-subsidie

Liander heeft 2.910 transportindicaties afgegeven voor Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+). Producenten van duu ...

Lees artikel

Ruim 80% nieuwe huizen aardgasloos gebouwd

Ruim 80% nieuwe huizen aardgasloos gebouwd

In het verzorgingsgebied van netbeheerder Liander komen steeds meer aanvragen binnen voor een nieuwbouwwoning zonder aar ...

Lees artikel