stroomstoring Zeewolde Flevoland

Rat veroorzaakt voor derde maal stroomstoring in Zeewolde

Rat veroorzaakt voor derde maal stroomstoring in Zeewolde

Maandagochtend 24 februari trad voor de derde keer in twee maanden tijd een storing op elektriciteitsverdeelstation Zeewolde op. Hierdoor hebben 9.640 klanten vijf kwartier zonder stroom gezeten. Iedere storing is er één te veel. Dat onze klanten nu voor een derde keer in korte tijd te maken hebben met een storing vinden we erg vervelend.

Ons elektriciteitsnet is één van de meest betrouwbare ter wereld, met een leveringszekerheid van 99,997%. Onze monteurs werken er hard aan om de schade in het station te repareren, zodat onze klanten van een betrouwbare energievoorziening kunnen blijven voorzien.

Rattenplaag

Onderzoek heeft uitgewezen dat ook deze storing is veroorzaakt door ratten. Het gebied waar het station zich bevindt, heeft te maken met een rattenplaag. De plaag treft meerdere bedrijven in de omgeving, bijvoorbeeld fruittelers. De maatregelen die Liander tot nu toe genomen heeft (het nalopen van openingen en daar waar nodig gedicht, het zetten van vallen en gifdozen), zijn tot nu toe helaas niet afdoende gebleken om de plaag te bestrijden.

Cement

Samen met een gespecialiseerd bedrijf in ongediertebestrijding, is nogmaals gekeken naar de mogelijkheden om de rattenplaag te bestrijden. Omdat de plaag zo hardnekkig is, gaat het bestrijdingsbedrijf de openingen in de muren waar ratten doorheen kunnen kruipen, nu dichtmaken met cement. Zo wordt de toegang voor ratten onmogelijk gemaakt. Dit is een vergaande maatregel, omdat we bij toekomstige uitbreidingen van het elektriciteitsverdeelstation hierdoor extra werk krijgen. Op deze manier hopen we toekomstige storingen als gevolg van ratten te voorkomen.
 

Bekijk gerelateerd nieuws: