Grote stroomstoring in binnenstad Amsterdam

Grote stroomstoring in binnenstad Amsterdam

Het centrum van Amsterdam is vrijdagochtend 9 maart rond elf uur getroffen door een grote stroomstoring. Inmiddels heeft iedereen weer stroom. Onze monteurs hebben de hele nacht en zaterdagochtend doorgewerkt om de stroomvoorziening te herstellen.

Van de 28.000 getroffen huishoudens heeft iedereen inmiddels weer stroom. Bij werkzaamheden op de hoek Daniël Stalpertstraat/Ruysdaelkade werd vrijdagochtend een -wat zwaardere- elektriciteitskabel geraakt. Daardoor ontstond op de Weteringschans en in het elektriciteitsstation Frederiksplein kortsluiting. Wat de exacte oorzaak van deze complexe storing was, wordt nog nader onderzocht.

Bekijk wanneer u recht heeft op compensatievergoeding na een stroomstoring.
Ook via ons Twitter-kanaal blijft u op de hoogte de laatste ontwikkelingen rondom deze storing.

Onderaan deze pagina vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over deze storing.