Nieuwe transformator aangekomen op Zorgvlied

Nieuw trafo Zorgvlied

Afgelopen maandag werd door Liander een fikse transformator op zijn plek gehesen op hoogspanningsverdeelstation Zorgvlied in Amsterdam. Het transport ging voor een deel over de A2 en A9, en over een weg die deels was afgezet.

Zuidas heeft meer energie nodig
De capaciteit van verdeelstation Zorgvlied wordt de komende jaren flink opgehoogd. Dat is nodig, omdat via dat station een groot deel van de Zuidas gevoed wordt.  En daar wordt de komende jaren een fikse toename van de elektriciteitsvraag verwacht. 

Enkele weken geleden werd de bestaande transformator al weggehaald en voor revisie op transport naar fabrikant Smit in Nijmegen vervoerd. Dit exemplaar zal in 2017 op een verdeelstation in Leiden worden geplaatst. Op het station Zorgvlied komen zes nieuwe transformatoren, waardoor de totale capaciteit toeneemt. De energievraag in de omgeving blijft immers stijgen.

Ingewikkeld
De nieuwe transformator wordt getransporteerd op een dieplader. Dat is nog best ingewikkeld, omdat de De Boelelaan - vlakbij het verdeelstation - momenteel wordt gereconstrueerd. De nieuwe transformator van de Italiaanse leverancier Getra kwam rond half tien ’s morgens vanaf de Ring, de Europaboulevard op gedraaid om zijn weg te vervolgen op de De Boelelaan. Na 13.00 uur stond hij op zijn plaats. De trafo wordt nu eerst opgebouwd, getest en vervolgens aangesloten op de schakelinstallatie en kan naar verwachting eind december in gebruik worden genomen. 

Nieuwe trafo Zorgvlied

Bekijk gerelateerd nieuws:

Correctie compensatievergoeding stroomstoring Diemen

Correctie compensatievergoeding stroomstoring Diemen

Update dinsdag 11 oktober - Op basis van reacties van onze klanten deden wij nader onderzoek naar de hersteltijden. Hier ...

Lees artikel

Gasstoring Alkmaar opgelost

Gasstoring Alkmaar opgelost

Afgelopen nacht is in de regio Alkmaar de gasdruk tijdelijk weggevallen. Vandalen hebben een gas-kast opengebroken waarn ...

Lees artikel