Zonnepanelen in Almere

Zonnepanelen in Almere

Er was de afgelopen dagen wat onduidelijkheid in de media over de werking van zonnepanelen of of de teruglevering van zonnepanelen door de meter goed geregistreerd werd. Het ging hier om zonnepanelen uit 2001 in enkele straten in Almere.

Wat is er aan de hand?

Bij diverse huizen in de wijk ‘Tussen de Vaarten’ in Almere zijn bij de bouw enkele zonnepanelen geïnstalleerd. Het gaat om zonnepanelen van een vroege generatie. Per huis konden deze panelen een klein deel van het energieverbruik in zo’n huis voor hun rekening nemen, per jaar ongeveer 5 tot 10 procent van het totale energieverbruik. De opgewekte stroom werd onmiddellijk door de apparaten in huis opgebruikt. Er bleek nooit zoveel energie over dat er kon worden teruggeleverd aan het netwerk. Dat werd dus ook niet via de meter gemeten. Het voordeel van de klanten was dat ze iets minder stroom van een energieleverancier hoefden te kopen; dat werd immers door hun eigen zonnepanelen opgewekt. Er is in deze specifieke situatie ook geen meter nodig die terugleveren van energie meet.

Zonnepanelen en meter functioneren goed

Onderzoek van een onafhankelijk installateur wijst uit dat de werking van de zonnepanelen en de meter prima functioneren: de zonnepanelen wekken stroom op en dat hoeven klanten daarom zelf niet meer te kopen van een energieleverancier.

Vragen?

Heeft u vragen over uw situatie? Neem dan contact op met Liander: 088 542 63 62.

Bekijk gerelateerd nieuws:

Problemen met boilers in de regio Leiden verholpen

Problemen met boilers in de regio Leiden verholpen

De afgelopen weken bleken in de regio Leiden in sommige gevallen boilers niet juist te werken. Dit kwam doordat het sign ...

Lees artikel

Gewonden bij explosie Urk

Gewonden bij explosie Urk

In Urk zijn vrijdagavond twee huizen verwoest na een explosie. In twee naastgelegen woningen is brand ontstaan, deze bra ...

Lees artikel