Oplossing beschikbaar voor automatisch doorgeven gasmeterstand

Oplossing beschikbaar voor automatisch doorgeven gasmeterstand

Er is nieuwe software beschikbaar waarmee het euvel dat sommige slimme meters sinds 1 januari niet automatisch de gasmeterstanden doorgeven op afstand kan worden verholpen. Meterleverancier Iskrameco heeft hiervoor een aanpassing van de software ontwikkeld die deze week wordt getest.

Nieuwe software naar meters toegestuurd
Vanaf aanstaande zaterdag 16 januari zal deze nieuwe software aan de betreffende meters worden toegestuurd. De klant hoeft hiervoor niets te doen. Omdat deze oplossing niet voor alle betrokken 400.000 adressen tegelijkertijd kan plaatsvinden, duurt het naar verwachting een aantal weken voordat alle meters van de nieuwe software zijn voorzien en weer automatische  updates van de gasmeterstand doorgeven. Tot die tijd is het bij de betreffende meters niet mogelijk om een actueel verbruiksoverzicht van de gasmeterstand te krijgen.

Schatting gasverbruik bij facturatie
Bij facturatie zal in sommige gevallen een schatting van het gasverbruik of het persoonlijk doorgeven van de gasmeterstand moeten plaatsvinden. Energieleveranciers en onafhankelijke diensten aanbieders zijn hiervan op de hoogte. In de tussentijd worden de meterstanden voor zowel elektriciteit als voor gas normaal gemeten en getoond in het display van de meter.

Lees vorig nieuwsbericht over dit onderwerp

Bekijk gerelateerd nieuws:

Spanningsdips in delen van Friesland door dansende hoogspanningslijnen

Spanningsdips in delen van Friesland door dansende hoogspanningslijnen

In delen van Friesland kunnen klanten van Liander opnieuw last hebben van knipperende lampen als gevolg van spanningsdip ...

Lees artikel

Succesvolle software-update slimme meter

Succesvolle software-update slimme meter

Sommige slimme meters stuurden sinds 1 januari 2016 de gasmeterstanden niet meer automatisch door. Om dit te verhelpen, ...

Lees artikel