Een nieuwe grootverbruikaansluiting aanvragen

Nieuwe aansluiting

Op deze pagina vindt u alle informatie die u nodig heeft voor het aanvragen van een nieuwe aansluiting. Het aanvragen kan complex zijn, zeker als u dit nog niet eerder heeft gedaan. Wij raden u daarom aan om een installateur in te schakelen.

Vraag direct een nieuwe elektriciteitsaansluiting aan


Liander is uw netbeheerder en is verantwoordelijk voor het realiseren van (nieuwe) energieaansluitingen. Deze energieaansluitingen zorgen ervoor dat u gebruik kan maken van elektriciteit en gas in uw pand. Heeft u een nieuwe grootverbruikaansluiting nodig (>3x80 ampère)? Of een grote gasaansluiting (> 40m3/h)? Lees hieronder meer over de levertijden, het aanvraagpoces en maak alvast een eerste berekening van de kosten.

Levertijden onder druk

Op dit moment zijn de levertijden voor een elektriciteitsaansluiting gemiddeld 1,5 jaar. Deze levertijd is afhankelijk van het soort aansluiting, de complexiteit van uw aanvraag en de regio waarin u zich bevindt. Het kan zijn dat er in uw regio beperkte netcapaciteit voor elekriciteit is. U komt dan op de wachtlijst.

Om u zo min mogelijk hinder te laten ondervinden, helpt u ons door uw plannen vroegtijdig met ons te delen. Hoe eerder wij op de hoogte zijn van uw plannen, hoe meer ruimte er is voor de juiste afstemming. Weet u bijvoorbeeld een jaar van tevoren al wat uw plannen zijn? Vraag dan direct een aansluiting aan.

Let op: deze aanvraag is nog geen reservering op het elektriciteitsnet. We kunnen pas het voor u beschikbare vermogen reserveren als we alle gegevens compleet hebben en u een offerte van ons heeft ontvangen. De reservering wordt uiteindelijk definitief als wij vervolgens binnen 30 dagen een getekende aansluit- en transportovereenkomst (ATO) en opdrachtbevestiging van u ontvangen.  

Tarieven en kosten

Met onze oriëntatie- en offertetool kunt u een eerste prijsindicatie van uw nieuwe aansluiting berekenen. Vraagt u vervolgens de aansluiting aan? Dan ontvangt u van ons een offerte met daarin de daadwerkelijke eenmalige aansluitkosten. Deze kosten zijn afhankelijk van de categorie van de aansluiting en de lengte van de benodigde kabel.  
De periodieke kosten van de aansluiting zijn te vinden op onze tarievenpagina. Hier kunt u ook voorbeeldfacturen vinden.

 

Aanvraagproces nieuwe elektriciteitsaansluiting

Bekijk het stappenplan en zie in één oogopslag wat er nodig is voor het realiseren van een nieuwe aansluiting. 

Wat moet u weten voor uw aanvraag van een elektriciteitsaansluiting

Op deze pagina vindt u informatie die u helpt bij het aanvragen van een nieuwe of gewijzigde aansluiting.

Een nieuwe gasaansluiting aanvragen

Op deze pagina vindt u meer informatie over gasaansluitingen en hoe u een nieuwe gasaansluiting kunt aanvragen.

Nieuwe elektriciteits-aansluiting aanvragen

Bereken met onze offertetool een eerste indicatie van de kosten en vraag vervolgens de offerte aan.