Bestaande aansluiting aanpassen

U wilt uw grootverbruik elektriciteitsaansluiting aanpassen (vergroten of verkleinen)? Lees hoe u zo'n wijziging van uw aansluiting aanvraagt en waar u rekening mee moet houden. 
Luchfoto van industriele panden met zonnepanelen op het dak en een windmolen op het terrein

Elektriciteitsaansluiting bepalen

Er zijn verschillende aansluitcategorieën (grootverbruik) elektriciteitsaansluitingen. Wij raden u aan om een erkend installateur in te schakelen bij het wijzigen van uw aansluiting. Samen met uw installateur kunt u bepalen u welke aansluiting u nodig heeft.

Vind een erkend installateur

Van aanvraag tot aanpassing van uw elektriciteitsaansluiting

Het stappenplan geeft u inzicht in wat er komt kijken bij het wijzigen van uw elektriciteitsaansluiting. U ziet wat u zelf moet regelen en wat wij voor u doen.

Levertijd

Op dit moment zijn de levertijden voor het wijzigen van een elektriciteitsaansluiting gemiddeld bijna 2 jaar. Deze levertijd hangt af uw regio. In sommige regio’s is er beperkte capaciteit op het elektriciteitsnet. Dan komt u op de wachtlijst.

Lees waarom onze levertijden onder druk staan

Laat ons uw plannen weten

Hoe eerder wij op de hoogte zijn van uw plannen, hoe meer ruimte er is voor de juiste afstemming. Weet u bijvoorbeeld een jaar van tevoren al wat uw plannen zijn? Vraag dan direct een aansluiting aan.

Let op: Een aanvraag is nog geen reservering op het elektriciteitsnet. 
Pas nadat we de ondertekende aansluit- en transportovereenkomst (ATO) en het opdrachtformulier van u hebben ontvangen, kunnen we de voor u beschikbare capaciteit of uw plaats op onze wachtlijst reserveren.    

Kosten en tarieven

De kosten bestaan uit eenmalige en maandelijkse kosten. U betaalt de eenmalige kosten voor het aanpassen van uw aansluiting. Daarnaast betaalt u maandelijkse kosten voor de levering van de elektriciteit en het onderhoud van het net.

Bekijk de eenmalige kosten
Bekijk de maandelijkse kosten