Beschikbare data

Beschikbare data

Download de verschillende soorten data. Verbruiksdata per jaar, per woningtype, dagprofielen, storingsdata en data over de slimme meter. Bekijk ook de disclaimer.

Kleinverbruiksdata per jaar

Het energieverbruik van kleine aansluitingen. Gas tot en met een capaciteit van 40 m3/h en elektriciteit tot en met een capaciteit van 3x80 ampère.

Peildatum

 

Online gaskaarten

Liander stelt met online gaskaarten data over de ouderdom van het gasnet beschikbaar.

Daarmee bieden we inzicht in het gasnet binnen uw gemeente.

Per woningtype

De standaardjaarverbruiken van gas en elektriciteit voor vier woningtypes.

Dagprofielen

De dagprofielen geven de fluctuatie door het jaar heen weer van het elektriciteits- en gasverbruik. U kunt er in zien wat de seizoensinvloeden zijn op het stook- en stroomgedrag van klanten. Oftewel: hoe is het standaardjaarverbruik uit de eerste datasets verspreid over het jaar. 

Storingsdata

Deze data is beschikbaar via een API bij ArcGis. Het is dezelfde data die ook te zien is op ons storingsoverzicht

Slimme meter

Deze data bevat werkelijke verbruiksdata van rond de 80 adressen over 2013.

Planning & realisatie uitrol slimme meter

De planning en realisatie van de uitrol van slimme meters vanuit Liander wordt samen met de andere netbeheerders gepubliceerd op de website van Netbeheer Nederland

Gebiedsindeling netbeheerders voor Elektriciteit en Gas

Gebiedsindeling van de Netbeheerders van Elektriciteit en Gas. Op basis van deze indeling worden aanvragen voor nieuwe aansluitingen in behandeling genomen door de verantwoordelijke netbeheerder. Deze indeling geeft een getrouw beeld van welke netbeheer voor een bepaald gebied verantwoordelijk is.