Op zoek naar gegevens over energieverbruik? Wij helpen u op weg met onze open data.


Wij beschikken over veel gegevens van ons elektriciteits- en gasdistributienetwerk en van de energiestromen die hierover worden getransporteerd. Denk aan data over energieverbruik, ligging en eigenschappen van kabels en leidingen en onderhoudswerkzaamheden. Deze gegevens kunnen u helpen innovatie te stimuleren.

Onze open data is voor iedereen toegankelijk en gratis te gebruiken. Binnen de mogelijkheden van de wet- en regelgeving delen wij deze data. De data is geanonimiseerd en nooit tot persoonsniveau of aansluiting te herleiden.  

  • Gaat u aan de slag met onze open data? Leest u dan eerst even onze disclaimer.

Onze datasets


Dataverzoek indienen

Bent u op zoek naar specifieke data die niet tussen onze open data te vinden is? Dan kunt u een dataverzoek indienen. Denk aan het energieverbruik van aansluitingen in een bepaalde straat of de ligging van kabels, leidingen en stations in een bepaalde gemeente. De data kan u helpen bij het maken van keuzes en de onderbouwing hiervan. De data kan u ook ondersteunen bij het plannen en uitvoeren van werkzaamheden met grondroering.

Een verzoek voor specifieke data over ons distributienetwerk en/of aansluitingen dient u in via het centraal platform Partners in Energie. Heeft u uw aanvraag ingediend? Dan krijgt u binnen 10 werkdagen bericht over de mogelijkheden, wanneer u de data kunt verwachten en mogelijke kosten.

Dien een dataverzoek in

Cookies

Accepteer marketing cookies om dit te bekijken