Nieuwe 10 ampère aansluiting bespaart klanten met laag verbruik 150 euro per jaar

Nieuwe aansluiting

Nieuwe 10 ampère aansluiting

Voor aansluitingen met een laag verbruik als garageboxen, portiekverlichting, abri’s bij bushaltes, slagbomen of vuilcontainers introduceert Liander een nieuw type aansluiting: de 10 ampère aansluiting. Met de nieuwe aansluiting kunnen klanten zo’n 150 euro per jaar besparen op hun elektriciteitsaansluiting.

Tot op heden is de 3*25 ampère aansluiting de kleinste aansluiting voor klanten. Dit voldoet voor bijvoorbeeld huishoudens. Voor aansluitingen met een laag verbruik is deze aansluiting relatief duur, omdat zij slechts een beperkt deel van de capaciteit gebruiken. Om deze klanten tegemoet te komen, biedt Liander nu de 10 ampère aansluiting aan.

Laag piekverbruik
Met de 10A aansluiting is relatief veel mogelijk. Voor openbare infrastructuur als abri’s, vuilcontainers en flitspalen is een aansluiting van 10 ampère dan ook voldoende. Ook voor bijvoorbeeld garageboxen zou, afhankelijk van het gebruik, de aansluiting een goedkope oplossing kunnen zijn. Voor huishoudens is een 10 ampère aansluiting geen optie: een huishouden zou bij deze aansluiting slechts een apparaat tegelijkertijd kunnen gebruiken.

Liander verwacht dat potentieel 30.000 klanten gebruik kunnen maken van de nieuwe aansluiting.

Meer informatie
meer informatie over de 10 ampère aansluiting is te vinden op onze website. Aanvragen kan via: www.mijnaansluiting.nl,

Bekijk gerelateerd nieuws:

Storing straatverlichting deel Zuid-Holland opgelost

Storing straatverlichting deel Zuid-Holland opgelost

De storing aan de openbare verlichting in Alphen aan den Rijn, Zoeterwoude, Zevenhuizen, Waddinxveen, Nieuwkoop, Leiderd ...

Lees artikel

Zonnepanelen: wat doen onze zakelijke klanten?

Zonnepanelen: wat doen onze zakelijke klanten?

Op dinsdag 5 september is het duurzame dinsdag. Het kabinet neemt dan een koffer vol duurzame ideeën en initiatieven in ...

Lees artikel