Wat zijn uw bedrijfsplannen voor de komende 10 jaar?

Heeft u plannen om uw bedrijf de komende 10 jaar uit te breiden of juist af te bouwen? Of denkt u ergens in de komende jaren uw bedrijf te gaan verduurzamen? Wat uw bedrijfsplannen voor de toekomst ook zijn: laat het ons weten en geef voor 1 april uw 10-jaarsprognose door. Hierin geeft u aan wat uw verwachtingen zijn aan transportvermogen van uw aansluitingen over de komende 10 jaar.

Wij houden graag rekening met uw plannen

Uw 10-jaarsprognose helpt ons in te schatten waar en hoeveel extra capaciteit in het elektriciteitsnet nodig is. Zeker met de huidige drukte op het elektriciteitsnet zijn uw gegevens essentieel. Ze helpen ons duidelijk in kaart te krijgen wat er in de toekomst aan capaciteit nodig is, niet alleen voor het elektriciteitsnet van Liander, maar ook voor het hoogspanningsnet van TenneT. Op deze manier proberen wij mee te groeien met uw plannen.

Wat moet ik doorgeven?

Heeft u een elektriciteitsaansluiting groter dan 3 x 80 ampère? Dan vragen wij u door te geven wat uw verwachte maximale vermogensbehoefte (in kW) voor de komende 10 jaar voor deze aansluiting is. Dit geldt voor zowel het verbruiken als het terugleveren van elektriciteit. Dit vermogen is bepalend voor bijvoorbeeld de dikte van de elektriciteitskabels en de grootte van transformatoren in het net. Met vermogen bedoelen we uw hoogste verwachte piek (in kW) in een jaar.

Geen garantie op extra vermogen

Het transportvermogen dat u in uw 10-jaarsprognose opgeeft, legt u geen verplichting op tot afname. Uw gegarandeerde transportvermogen ligt vast in uw gecontracteerde transportvermogen (GTV). Ondanks dat wij er hard aan werken het elektriciteitsnet zo snel mogelijk uit te breiden, kunnen wij geen garantie geven dat u dit vermogen ook daadwerkelijk toegekend krijgt. Dit hangt af van het beschikbare transportvermogen in uw regio op dat moment.

Waar geef ik mijn plannen door?

Het doorgeven van uw 10-jaarsprognose doet u via Mijn Liander. Heeft u al een Mijn Liander-account? Log dan in en klik op de banner 'Vul uw 10-jaarsprognose in'. U krijgt dan een overzicht van alle aansluitingen. Per aansluiting geeft u uw verwachting voor verbruik en terugleveren voor de komende 10 jaar.

Heeft u nog geen Mijn Liander-account? Maak deze dan eerst aan.

U kunt uw prognose op ieder moment wijzigen

Ziet u een wijziging in uw transportvermogen aankomen? Geeft u dit dan zo snel mogelijk aan ons door. U kunt uw prognose op ieder moment in Mijn Liander wijzigen. Dit helpt ons om tijdig te kunnen anticiperen op eventuele knelpunten in het net. Zo werken we samen aan het energienet van vandaag en morgen.

Meer weten?