Schade door stroomstoring in Flevoland?

Schade door stroomstoring in Flevoland?

Op vrijdagmiddag 2 september heeft een groot deel van Flevoland korte tijd zonder stroom gezeten. Het ging om een grote storing, waardoor ruim 300.000 klanten werden getroffen. Denkt u schade te hebben door de stroomstoring? Dan kunt u dat bij ons melden.

Op deze pagina leest u meer over de afhandeling van schade. U komt slechts in enkele gevallen in aanmerking voor een schadevergoeding. In een online tool (de wizard schadeclaim) kunt u zien of u mogelijk in aanmerking komt voor een vergoeding. De schade kunt hier aan ons doorgeven. 

Stroomstoring en brand

Op de hoogspanningslijn Lelystad-Dronten ontstond afgelopen vrijdag even na 15.00 uur kortsluiting. Normaal gesproken grijpt een veiligheidssysteem automatisch in, waardoor erger wordt voorkomen. Maar dat systeem werkte niet. Daardoor ontstond een brand en zijn de geleiders in de hoogspanningsmasten gaan hangen, onder meer op de bovenleiding van de Hanzespoorlijn. De stroomstoring was binnen een uur door landelijke netbeheerder TenneT en Liander weer hersteld.

Bij de stroomstoring is gelukkig niemand gewond geraakt.

Oorzaak

Over de oorzaak van de storing is op dit moment nog niets bekend. Daar wordt uitgebreid onderzoek naar gedaan door een onafhankelijke partij.