Bestaande gasaansluiting aanpassen

U wilt uw grootverbruik gasaansluiting wijzigen (vergroten of verkleinen)? Lees hoe u zo'n wijziging van uw aansluiting aanvraagt en waar u rekening mee moet houden.
gasmeter op gasleidingen in technische ruimte

Gasaansluiting bepalen

Er zijn verschillende categorie├źn (grootverbruik) gasaansluitingen. Welke aansluiting u nodig heeft hangt af van uw situatie en wensen. Wij raden u aan om een erkend installateur in te schakelen bij het wijzigen van uw aansluiting. Samen met uw installateur kunt u kijken welke aansluiting u nu nodig heeft.

Vind een erkend installateur

Van aanvraag tot aanpassing van uw gasaansluiting

Het stappenplan geeft u inzicht in wat er komt kijken bij het wijzigen van een uw gasaansluiting. U ziet wat u zelf moet regelen en wat wij voor u doen.

Levertijd

Een gasaansluiting wordt over het algemeen binnen 18 weken gewijzigd. De planning wordt definitief nadat uw aanvraag is omgezet in een opdracht. Het soort gasaansluiting dat u wilt, kan invloed hebben op de planning.

Kosten en tarieven

De kosten bestaan uit eenmalige - en maandelijkse kosten. U betaalt de eenmalige kosten voor het aanpassen van uw aansluiting. Daarnaast betaalt u maandelijkse kosten voor de levering van het gas en het onderhoud van het net.

Bekijk de eenmalige- en maandelijkse kosten