Bestaande aansluiting verplaatsen

Wilt u uw huidige gas en/of elektriciteitsaansluiting verplaatsen of uw bouwaansluiting definitief maken? Lees hoe u een verplaatsing aanvraagt en waar u rekening mee moet houden.
Luchfoto van industriele panden met zonnepanelen op het dak en een windmolen op het terrein

Soorten verplaatsingen

Uw kunt uw aansluiting(en) verplaatsen:

  • Binnen hetzelfde pand
  • Naar een ander pand op uw eigen terrein
  • Van buiten op uw terrein naar binnen het pand

Kenmerken van een verplaatsing van uw aansluiting

  • De EAN-code van uw aansluiting blijft gelijk
  • Het vermogen/volume van uw aansluiting blijft gelijk
  • U ontvangt geen nieuwe aansluit- en transportovereenkomst (ATO) 

Levertijd

Elektriciteitsaansluiting

Op dit moment is de levertijd voor het verplaatsen van een elektriciteitsaansluiting gemiddeld bijna 2 jaar. Deze levertijd hangt af de complexiteit van uw aansluiting en uw regio.

Hoe eerder wij op de hoogte zijn van uw plannen, hoe meer ruimte er is voor de juiste afstemming. Weet u bijvoorbeeld een jaar van tevoren dat u uw elektriciteitsaansluiting wil verplaatsen? Vraag dit dan direct aan.

Lees waarom onze levertijden onder druk staan

Gasaansluiting

Een gasaansluiting wordt over het algemeen binnen een half jaar verplaatst. De planning wordt definitief nadat uw aanvraag is omgezet in een opdracht. Het soort gasaansluiting dat u heeft, kan invloed hebben op de planning.

Kosten en tarieven

Eenmalige kosten

U betaalt eenmalige kosten voor de werkzaamheden voor het verplaatsen van een aansluiting. Hiervoor maken wij een aparte berekening. De maximale kosten voor het verplaatsen van uw aansluiting mogen niet hoger zijn dan de kosten voor een nieuwe aansluiting en demontage van uw huidige aansluiting bij elkaar.

Maandelijkse kosten veranderen niet

De maandelijkse kosten voor uw aansluiting blijven gelijk. Deze zijn voor de levering van de energie en het onderhoud van het net.

Bekijk onze tarieven
Vraag een offerte aan