MLOEA: Een extra meetpunt (allocatiepunt) op een aansluiting

MLOEA: Een extra meetpunt (allocatiepunt) op een aansluiting

In bepaalde situaties kan het handig zijn om meerdere energieleveranciers op één aansluiting (MLOEA) te contracteren, bijvoorbeeld wanneer u uw verbruik en teruglevering apart wilt verrekenen of wanneer u uw aansluiting deelt met iemand anders. Door een extra meetpunt (allocatiepunt of SAP genoemd) aan te vragen, kunt u dit regelen.

Voordelen en aandachtspunten

Heeft u interesse in een extra meetpunt? Bekijk dan eens de voordelen en aandachtspunten.

Extra meetpunt aanvragen

Wilt u een extra meetpunt in uw aansluiting? Vraag het direct aan. Ook vindt u hier meer informatie over het aanvraagproces.

Check of uw aansluiting geschikt is

Wilt u gaan terugleveren of extra vermogen afnemen? Controleer of uw aansluiting hiervoor geschikt is en er voldoende capaciteit is.

Veelgestelde vragen

  • In principe is elke aansluiting geschikt voor een extra meetpunt. Wel zijn er bij de keuze voor een parallelle variant extra kosten om de aansluiting geschikt te maken. Gaat u naast het toevoegen van het extra meetpunt meer verbruiken of terugleveren, waardoor het vermogen van uw aansluiting verandert?  In dat geval is het verstandig om te controleren of uw aansluiting voldoende capaciteit heeft voor de nieuwe situatie.

  • U kunt het extra meetpunt direct bij ons aanvragen. Daarnaast raden wij u aan om contact op te nemen met uw installateur en meetbedrijf. Om het aanvragen van het extra meetpunt zo soepel mogelijk te laten verlopen, hebben wij alle stappenplan hiervoor op en rij gezet. Het aanvragen zelf vindt plaats via een online formulier.

  • De LDE-aansluiting verdwijnt. In plaats daarvan kunt u een extra meetpunt binnen uw aansluiting aanvragen. Het belangrijkste verschil zijn de kosten. De LDE-aansluiting heeft extra eenmalige en periodieke kosten, waardoor deze wat duurder uitvalt. Een extra meetpunt is goedkoper, doordat er geen extra eenmalige en periodieke kosten zijn, wanneer er gekozen wordt voor de seriële variant. In tegenstelling tot de LDE-aansluiting kan iedereen een extra meetpunt aanvragen. Waar de LDE-aansluiting alleen gebruikt kan worden voor terugleveren, kan het extra meetpunt ook voor leveren gebruikt worden.

  • Dit hangt af van de locatie van de storing. Zit de storing voor het overdrachtspunt en dus in het net van Liander? Bel dan het Nationaal storingsnummer: 0800-9009. Het Nationaal storingsnummer is een landelijk nummer dat u kunt gebruiken voor het melden van een gaslucht, stroom-, gas- of meterstoring in het energienet. U heeft dan direct contact met uw netbeheerder. Na de melding komt uw netbeheerder (in dit geval Liander) zo snel mogelijk in actie om de storing op te lossen. Het nummer is 24 uur per dag gratis bereikbaar.

    Zit de storing achter het overdrachtspunt zit en dus in uw deel van de installatie? Neem dan contact op met uw installateur. Als netbeheerder mogen wij namelijk geen werkzaamheden uitvoeren achter het overdrachtspunt.